La pandèmia converteix en telemàtica la conferència de Càritas Europa a Andorra

L'assemblea, amb 75 participants, aprova que el Principat sigui la seu de la trobada de l'any vinent

Voluntaris de Càritas.
Voluntaris de Càritas. ARXIU

La conferència regional de Càritas Europa que s'havia de fer a Andorra aquest mes de maig s'ha anul·lat a causa de la pandèmia de la Covid-19. Per primer cop s'ha dut a terme de manera telemàtica. Van ser-hi presents 42 membres, d’un total de 49 de la xarxa europea de Càritas. Amb un nombre de persones connectades de 75, que significa una considerable assistència.

 El cardenal  Peter Kodwo Appiah Tukson, enllaç entre Càritas i el Papa Francesc, va parlar de l’impacte de la Covid-19 en tota l’organització, en tant que és un problema que afecta tots els aspectes de la vida, mes enllà dels merament sanitaris. També va recordar que se celebra el cinquè aniversari de l’encíclica 'Laudato Si', que te relació amb la conservació de la casa comuna (la terra i la humanitat). També va fer revisió del paper de Càritas en la crisi a causa de la pandèmia.

Es van aprovar els estats financers de l’exercici 2019 i el pressupost (revisat per la crisi) del 2020, això com els informes dels auditors externs i dels interns. La secretària general, Maria Nyman, va presentar el Pla estratègic per als anys 2021-2028. Aquest pla s’està treballant actualment amb totes les organitzacions membres, i es presentarà per a la seva aprovació al mes de desembre de 2020. Càritas Andorrana està informada d’aquest treball i, abans de l’aprovació final, es donarà trasllat a tothom per fer els comentaris escaients.

Dins d’aquest pla, com a mesura a destacar, hi ha l’actuació que es vol fer en relació als joves. El programa s’anomena Young Caritas i busca crear grups de treball de joves perquè s’impliquin en la tasca de Càritas. A la web de Càritas Europa hi haurà un enllaç en relació a aquest punt. També es va procedir a eleccions i votacions de diferents decisions, com els nous auditors extern i  intern, i es va ratificar que Andorra sigui la seu de la propera Conferència Regional de Càritas Europa, els dies 10 al 12 de maig de 2021. I es va aprovar que sigui Grècia la seu de la Conferència Regional de l’any 2022.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending