Minut de silenci per les víctimes del coronavirus i ‘gas a sac’ per agrair la tasca dels voluntaris

Desenes de motocicletes es concentren davant l’aparcament del Prat Gran d’Escaldes per reconèixer la tasca feta pel personal essencial i els assistents dels ‘stop labs’

https://www.youtube.com/embed/sayqyjD31p8

Desenes de motocicletes, algun centenar fins i tot, han fet rugir els seus motors en senyal d’agraïment a la tasca que han dut a terme ja no els centenars sinó els milers de persones que han estat durant la crisi del coronavirus al capdavant de serveis essencials per a la ciutadania, des de sanitaris als dependents de centres comercials que han estat abastint d’aliments la ciutadania. L’acte, promogut per Andorra Free Bikers i altres col·lectius 'motards' del país, s’ha dut a terme davant l’aparcament del Prat Gran d’Escaldes.

El lloc triat no ha estat pas gratuït. Tampoc el dia. Just mitja hora abans que s’acabés l’última jornada del cribratge massiu s’ha fet la concentració motorista igual com fa uns dies es va dur a terme davant l’hospital Nostra Senyora de Meritxell. Una vegada s’han hagut col·locat tots els pilots i les seves màquines encarats cap a l’entrada de l’aparcament, amb els cònsols d’Escaldes, Rosa Gili i Joaquim Dolsa encapçalant el personal que hi havia dins de l’‘stop lab’, s’ha fet un minut de silenci en memòria de les víctimes del coronavirus i suport als afectats, ja sigui perquè han estat contagiats o perquè han patit la pèrdua d’algun familiar.

El silenci, sepulcral, s’ha trencat per una forta ovació seguida tot seguit per un concert d’accelerades. El gas i el carburant cremat s’han deixat sentir durant uns quants minuts, mentre just davant la porta de l’aparcament, una de les organitzadores de la concentració, que pretenia reconèixer la tasca feta pels voluntaris als laboratoris mòbils del Prat Gran escaldenc però també als de tots el país, ha fet passar les pàgines d’un gran bloc per tal d’ampliar els agraïments a tots els col·lectius més directament implicats en la gestió i combat de la crisi sanitària. De fet, l’agraïment s’ha acabat fent extensiu al comportament exemplar de la població. Un ‘Gràcies Andorra’ i novament un recital de ‘gas a sac’ i aplaudiments sense parar han posat el punt i final a un acte tan simbòlic com sentit i multitudinari. I en què l'organització d'Andorra Free Bikers, amb el suport de Motos Andorra, Amics Motards i R que R biker, ha assegurat que hi han participat unes 130 motos.

 

Comentaris (4)

Trending