Més temps per estar al carrer i opció de fer esport (sense risc) a la muntanya i d’anar en bicicleta

A partir de dimecres es podrà sortir dues hores en dies alterns o una hora cada jornada i també es permetrà pescar, córrer o fer senderisme a espais naturals

Hi haurà més temps per fer sortides al carrer.
Hi haurà més temps per fer sortides al carrer.

El Govern ha autoritzat noves excepcions al confinament a partir del dimecres. Així, es podrà fer activitats esportives a la muntanya sempre que no siguin de risc, com ara senderisme, pesca o córrer. També es permet el ciclisme de carretera. A banda, s’amplia el temps de sortides al carrer. Es podrà estar dues hores en dies alterns o una hora cada jornada, segons com es prefereixi.

Ha estat el mateix cap de Govern, Xavier Espot, qui ha anunciat aquesta nova relaxació de mesures, que manté la franja d’edat per a les persones vulnerables entre les onze del matí i les dues de la tarda. “No s’altera i ha de ser objecte d’especial atenció i respecte per part de la resta de ciutadans”, ha remarcat el mandatari. El màxim responsable de l’executiu ha posat en relleu que les noves excepcions s’han decidit després de valorar el bon comportament de les dades epidemiològiques, amb un baix ritme de contagi al llarg dels darrers dies.

Les noves excepcions s’aplicarà a partir del dimecres. Es tornarà a permetre la pràctica d’activitats esportives a la muntanya i la natura, amb l’única condició que no siguin de risc. Entre elles, el senderisme, la pesca o córrer. A més, no estaran sotmeses a la limitació horària de l’esport a les zones urbanes, una franja que, però, s’amplia dues hores: de sis a nou del matí i de set a deu del vespre.

Una altra gran novetat és que s’aixeca la restricció a la pràctica del ciclisme en carretera o muntanya. Això també obre la porta a moure’s pel país en bicicleta.

Es podrà sortir a la carretera o a la mutanya en bicicleta o ermprar-la per a desplaçaments urbans

No caldrà, però, fer esport per gaudir d’una major flexibilitat per sortir de casa. De fet, en certa forma es dobla el temps per estar al carrer i hi haurà dues opcions. Qui vulgui podrà deixar el seu domicili diàriament, amb un màxim d’una hora per jornada. L’altra possibilitat és acumular dues en un sol dia, seguint, novament, la numeració o el nom de la casa on es visqui.

En tot cas, des del Govern s’ha volgut defensar que no s’ha de comparar el procés que s’està seguint a Andorra amb el dels països veïns. Ara bé, ha indicat que les reunions familiars o d’amics es poden fer i que, de fet, no han estat mai prohibides. “No podem comparar les mesures que s’han anat adoptant en països on s’ha decretat l’estat d’alarma i, per tant, qualsevol incompliment és sancionable, amb llocs on ens hem mogut en el terreny de les recomanacions”, ha apuntat Espot, que ha tornat a apostar per “donar un vot de confiança amb els ciutadans”.

Espot i Benazet durant la roda de premsa.

Espot i Benazet durant la roda de premsa.

Així, ha indicat, cal posar normes “a espais oberts on conflueixin vàries persones”. En canvi, en els tancats “apel·lem al sentit comú de les persones” Al seu entendre “cadascú és prou responsable per valorar en funció de la seva casuística quan és oportú veure’s o no”.

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending