No es permetrà l’entrada de turistes fins a haver completat el programa de tests

Gallardo i Jover defensen que l’arribada massiva de visitants, com ara els francesos que van intentar anar al Pas, podria posar en perill la iniciativa “i la situació sanitària”

La frontera amb França.
La frontera amb França. POLICIA D'ANDORRA

El Govern preveu mantenir les actuals restriccions a les fronteres, com a mínim, fins a la finalització del programa de tests massius entre els ciutadans. Per tant, es continuarà impedint l’entrada de no residents que no tinguin un motiu adequat per venir al país, tal com ja va passar dilluns amb diversos ciutadans francesos que volien anar al Pas de la Casa a comprar als establiments que es troben oberts a la població.

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha volgut remarcar que “les fronteres no han estat mai tancades”, però ha admès que “sí que hi ha hagut restriccions”. Aquestes han impedit l’entrada de qualsevol persona que no vingués amb un motiu justificat al Principat, com ara treballar -en el cas dels fronterers- o transportistes de mercaderies. Entre aquests casos no hi figura venir a comprar. I, per això, es va obligar els visitants gals a fer mitja volta.

La frontera amb França.

Relacionat

La policia ha prohibit l'entrada al Pas de la Casa a una quarantena de vehicles

I es continuarà fent. Així ho ha avançat Gallardo, que ha justificat la decisió tot recordant que “fa dies que estem fent una campanya de tests”. Segons el Govern, “aixecar fronteres i que vinguin turistes de forma massiva podria posar en risc aquest projecte i la situació sanitària”. Per tant, ha remarcat, “el principal criteri ha de ser sempre preservar la salut, més tenint en compte les imatges vistes a altres països”, en una clara referència al que s’ha viscut aquests dies a la població fronterera del Pertús.

Gallardo ha deixat clar que “ho continuarem fent fins que s’acabi la campanya de cribratge”. Per la seva banda, el ministre portaveu, Eric Jover, ha explicat que tenen una base legal perfectament sòlida per prendre aquesta mesura. “La pròpia llei d’immigració ja preveu restringir l’accés per motius sanitaris”, ha comentat. En aquest sentit, ha admès que “volem que les activitats econòmiques es puguin desenvolupar progressivament” però, per ara, “s’ha considerat oportú no posar en perill aquest esforç que estem fent”.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending