Una farmacèutica anuncia que la seva vacuna del coronavirus ofereix resultats prometedors

El laboratori Moderna Inc dels Estats Units assegura que el preventiu afavoreix la producció d'anticossos similars als trobats en els pacients recuperats

Assaig en un laboratori clínic.
Assaig en un laboratori clínic. Altaveu

La farmacèutica nord-americana Moderna Inc ha anunciat que la seva vacuna experimental contra el coronavirus ha mostrat resultats prometedors en una primera fase de l’assaig, a l’afavorir la producció d’anticossos similars als trobats en els pacients recuperats de la Covid-19. La notícia ha provocat que les accions del laboratori es disparessin per sobre del 25% en l’obertura de la borsa de Nova York.

Moderna, amb seu a Cambridge (Massachusetts, Estats Units), és una de les vuit firmes a nivell global que estan desenvolupant assajos clínics en humans d'una vacuna contra el coronavirus i ha obtingut dades esperançadores sobre una resposta immunitària a la primera fase del seu estudi, coordinat amb el govern dels Estats Units.

"Les dades provisionals de la fase 1, encara que primerencs, demostren que la vacuna amb mRNA-1273 desenvolupa una resposta immune de la magnitud causada per la infecció natural, començant amb una dosi tan baixa com 25 micrograms", ha dit en una nota el cap metge de la firma, Tal Zaks.

Els 45 adults sans que van participar en l'estudi sobre la vacuna candidata mRNA-1273, dirigit per l'Institut nacional d'al·lèrgies i malalties infeccioses (NIAD, en anglès), van ser separats en tres grups als quals se'ls va administrar diferents dosis, de 25 , 100 i 250 micrograms. En el dia 43 de l'estudi, dues setmanes després d'haver rebut la segona dosi, els participants del grup de 25 micrograms presentaven "els nivells d'anticossos vinculants en els nivells vistos en sèrum convalescent", és a dir, en les mostres de sang de persones que s'han recuperat de la malaltia. Pel que fa al grup de 100 micrograms, "excedien" aquests nivells.

Etiquetes

Comentaris

Trending