La facturació de més dies provoca l'augment i la sorpresa amb el rebut de la llum a Sant Julià

La comptabilitat del rebut del mes de març es va aturar el dia 24 i a partir d'aquesta data es va incorporar al d'abril

Oficines de la Mútua Elèctrica.
Oficines de la Mútua Elèctrica. Altaveu

Els rebuts de la Mútua Elèctrica de Sant Julià de Lòria han augmentat el mes d'abril perquè, a banda de fer més consum pel confinament, s'han facturat més dies en comptes del 30 habituals. En alguns casos, l'increment ha estat del 20% però en alres ha arribat al 40% provocant la sorpresa dels usuaris.

El motiu és que amb l'aparició del decret del Govern del 25 de març, en aquell mes es van cobrar només 24 dies, i la resta va passar a la factura d'abril per la qual cosa l'import ha estat superior. Si els abonats fan la divisió de cost per als dies es pot veure el que normalment es paga. Tot i l'explicació, alguns usuaris s'han queixat, malgrat que a la Mútua Elèctrica se'ls ofereix la possibilitat de consultar per telèfon i tenir accés a la factura detallada.

Aquest, però, no ha estat l'únic ensurt que han tingut els lauredians aquest mes ja que el rebut de l'aigua també ha pujat, i en alguns casos fins al 50%. La competència del servei es comunal i es prima els consums més baixos. Es paguen 8 euros per 10.000 litres d'aigua. El consum mitjà d'un pis difícilment arriba als 10 euros. El reglament de preus públics publicat al BOPA, el passat 9 d'abril, estableix que a partir de 31 metres cúbics s'han de pagar tres euros per metre. L'augment afecta, principalment, els propietaris dels edificis de lloguer que han de pagar el servei.

 

Comentaris

Trending