Tornada a l'escola el 2 juny

El retorn a les aules es farà de manera progressiva, amb restriccions i sense ser obligatòria l'assistència dels alumnes

Alumnes de batxillerat en una prova escrita.
Alumnes de batxillerat en una prova escrita. Altaveu

Educació ha fixat el retorn a les aules pel 2 de juny. La tornada serà gradual, amb limitacions i no serà obligatòria l'assistència dels alumnes. Hi haurà un número màxim d'escolars per classe i hauran de mantenir una distància d'entre ells de dos metres, com s'ha fet a França. Cada centre educatiu tindrà llibertat per organitzar la tornada.

En el cas del Lycée Comte de Foix, un establiment amb 1.300 alumnes, s'ha enviat una notificació als professors que estan fora del país dient que han d'estar a Andorra abans del pròxim dia 18 per complir la quarantena i estar a punt pel 2 de juny. Aquell dia i el següent rebran una formació sobre els consells bàsics de seguretat i higiene. El dijous entraran els alumnes de sixième, sense restaurant escolar. El dilluns 8, el Lycée podrà acollir la resta d'alumnes, amb especial atenció als que han de passar la prova de francès del Bac. Aquestes propostes, recollides en un document es van lliurar aquest dijous al delegat de l'ensenyament francès a Andorra. Dilluns també està confirmada la tornada a l'activitat del taller Xeridell, de l'Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell.

D'altra banda, el Govern ha aprovat un nou decret per permetre la reobertura parcial dels edificis dels centres educatius a partir del dilluns 18 de maig amb l’objectiu que el personal educatiu pugui accedir a les instal·lacions per recollir material o bé utilitzar recursos específics, així com concertar entrevistes presencials

Els centres que ho considerin oportú puguin dur a terme determinades activitats d’avaluació presencials de manera puntual

També es preveu que els centres que ho considerin oportú puguin dur a terme determinades activitats d’avaluació presencials de manera puntual. En cap cas el text preveu el retorn de l’activitat lectiva presencial, que se seguirà desenvolupant de manera telemàtica. La reobertura parcial està permesa per als centres escolars públics i privats de maternal, primera ensenyança, segona ensenyança, batxillerat i formació professional. També queden inclosos els centres d’ensenyament superior públics i privats i l’Escola de Formació de Professions Esportives i de Muntanya (Efpem).

L’Executiu considera que els mesos de maig i juny coincideixen habitualment amb els períodes d’avaluació que permeten valorar el procés seguit, qualificar els resultats dels alumnes i prendre decisions sobre la seva orientació per finalment tancar el curs acadèmic. Per això, i a més degut a la situació sanitària causada per la Covid-19, és important poder fer un balanç del curs acadèmic i de la progressió dels aprenentatges tant amb els mateixos alumnes com amb els seus pares o representats legals.

Així, i de manera més concreta, el decret considera que les activitats d’avaluació són totes les que permeten recollir informació del candidat amb la finalitat d’emetre un judici de valor i poden ser proves escrites o pràctiques o entrevistes orals. A més, el text també preveu que a mesura que es reprengui l’activitat econòmica es poden reactivar les pràctiques formatives dels alumnes dels diferents centres educatius a les empreses, entitats o despatxos que estiguin oberts, sempre que hi hagi un acord previ i amb el compromís de garantir el compliment de les mesures higièniques i sanitàries.

Sota la supervisió de la direcció, el personal pot anar al centre per preparar la represa de l’activitat lectiva

Pel que fa a la recollida de material educatiu que es trobi dins del centre, el personal pot accedir-hi però sempre cal informar la direcció del centre i acordar un horari. A més, i també sota la supervisió de la direcció, el personal pot anar al centre per preparar la represa de l’activitat lectiva. Finalment, en el darrer punt el decret també permet la celebració d’entrevistes entre el personal del centre i els alumnes o la seva família amb cita prèvia. L’assistència a l’entrevista no pot superar més de cinc persones.

En tots els casos ara explicats els centres han de guardar la deguda diligència en l’aplicació de les mesures de prevenció del contagi establertes pel Govern, i en concret: és necessària la utilització de la mascareta per accedir al centre; cal mantenir una distància de seguretat entre persones de com a mínim dos metres; es limita la capacitat a un terç de la cabuda màxima dels espais i les aules; es limita a cinc persones, amb inclusió dels docents, el nombre màxim d’assistents a les entrevistes; i cal disposar en tots els espais i aules de gels hidroalcohòlics per rentar-se les mans.

 

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending