La Covid frena la vuitena temporada consecutiva de creixement de Grandvalira

L'estació aconsegueix 1.635.000 dies d'esquí venuts amb un mes menys d'obertura

Pistes del Pas de la Casa-Grau Roig.
Pistes del Pas de la Casa-Grau Roig. Altaveu

Grandvalira tanca la campanya d’hivern amb menys dies d’esquí venuts respecte a l'exercici anterior fruit del tancament forçós un mes abans del previst per la crisi sanitària de la Covid-19. Amb tot, l’estació qualifica com correcte el balanç d’un exercici que anava camí d’assolir xifres rècord. Segons informa en un comunicat, s’han registrat 1.634.480 dies d’esquí venuts tot i sumar 110 dies d’obertura, 31 menys del previst.

Gràcies a les precipitacions de neu caigudes des de finals d’octubre i al treball intens dels equips d’explotació, Grandvalira va obrir parcialment amb una setmana abans del previst, el 23 de novembre, i va encarar el Pont de la Puríssima amb enllaços esquiables entre tots els seus sectors i les millors condicions de neu i ocupació de les darreres temporades. Des de l’inici del període festiu de Nadal fins al tancament causat pel coronavirus el passat 14 de març, l’estació va mantenir-se a ple rendiment en activitats, serveis i restauració amb el total del seu domini esquiable operatiu.


La interrupció forçosa, que ha fet perdre un període clau com és la Setmana Santa, no ha permès assolir la vuitena temporada consecutiva de creixementMalgrat l’inici de temporada prometedor en quant a precipitacions, des del Nadal les nevades a Grandvalira han estat puntuals, tot i que intenses i en moments estratègics, deixant uns gruixos totals de 5m 4cm, una xifra lleugerament superior a la de l’hivern anterior (4m i 65cm) però poc més de la meitat que fa dos hiverns, quan es va enregistrar una acumulació total de 8m i 36cm. Durant els 110 dies d’obertura, els equips de terreny de Grandvalira han estat claus per garantir una bona qualitat de la neu, acumulant un total de 23.922 hores treballades amb màquines trepitjaneu i, quan les baixes temperatures ho han permès, produint 810.000 m3 de neu de cultiu.

La meteorologia, amb predomini de temperatures suaus i dies assolellats, ha facilitat el manteniment del accessos a l’estació i ha motivat els esquiadors a augmentar el nombre de visites al domini esquiable més gran del sud d’Europa. 

Un hivern més, els visitants de Grandvalira han tornat a valorar amb molt bona nota la seva experiència a l'estació. Les enquestes de satisfacció que es practiquen als clients de Grandvalira tant a la seva arribada com a la seva sortida, han atorgat un índex de satisfacció global de 8,48 sobre 10, com també dels serveis de l’Escola d’Esquí i Snowboard amb un 8,73 i un 8,11 per la restauració. L’extens ventall de serveis i activitats, juntament amb la dedicació de més de 1.900 professionals que conformen l’equip de l’estació, han permès que l’índex de recomanació per part dels clients hagi estat d’un excepcional 99%.

El client procedent d’Espanya continua sent el que més visita Grandvalira. Més d’un de cada dos (51,3%) prové del país veí del sud, seguit amb molta diferència per França (13,1%) i Regne Unit (12,1%).

Comentaris

Trending