El comportament d’alguns patinadors posa tot el col·lectiu en el punt de mira

L’accident mortal de la setmana passada ha incrementat més encara la sensibilitat vers els usuaris dels vehicles de mobilitat personal, als quals demanen extremar les mesures de precaució i abstenir-se de circular davant condicions meteorològiques adverses

Un patinador a primera hora d'aquest matí circulant per una carretera general molla del tot.
Un patinador a primera hora d'aquest matí circulant per una carretera general molla del tot.

Certament, l’accident mortal de la setmana passada ha contribuït a sensibilitzar més la ciutadania enfront als usuaris de patinets. Sense una relació directa amb el malaurat patinador -que segurament circulava degudament i va ser víctima de la fatalitat i l’infortuni- el comportament d’alguns usuaris d’aquests vehicles de mobilitat personal posa tot el col·lectiu en el punt de mira.

En qualsevol cas, és general el clam ciutadà per tal que els patinadors extremin les mesures de seguretat i la precaució, i que s’abstinguin del tot de circular quan les condicions meteorològiques siguin adverses, com en el dia d’avui. De fet, amb neu està prohibit fer ús dels patinets. Però no sempre es fa cas d’aquest mandat i això porta a criminalitzar més encara els usuaris dels esmentats ginys.

L’accident de la setmana passada ha contribuït a obrir un debat a tots nivells que caldrà veure quines conseqüències té, si les acaba tenint, en la normativa vigent. De moment no hi ha res clar ni menys encara sobre la taula. Però el clam ciutadà perquè ’s’ordeni’ una mica més tot allò relacionat amb vehicles de mobilitat personal és evident. Més encara veient alguns conductors que circulen com autèntiques bales posant-se en perill a ells mateixos i a altres usuaris de la via, en moltes ocasions als vianants.

Un camió passant per la zona de l'accident, amb la tapa a la vista.

Relacionat

Una tapa del clavegueram, el glaç i l’estat del ferm van ser elements clau en la caiguda mortal

De fet, hi ha algunes empreses de lloguer de patins que s’estan plantejant de retirar els ginys de la circulació almenys alguna temporada. Especialment quan el gel i el glaç fan acte de presència a la xarxa viària. I és que hi ha la sensació que una part gran de la caiguda del patinador que va acabar morint la setmana passada seria causada per la presència de glaç al carril bici de l’avinguda Salou per on transitava l’home.

Comentaris (18)

Trending