Càritas Andorrana engega la primera campanya de captació de donacions online

‘Ajuda’ns a Ajudar’ és el lema del projecte que busca recollir a través de la web per invertir en recursos pels programes de l’entitat i destinar-los a les persones més desfavorides

Voluntaris de Càritas.
Voluntaris de Càritas. ARXIU

Per primera vegada Càritas Andorrana està duent a terme una campanya per captar donacions de forma digital. Aquestes haurien de servir per finançar els programes que donen suport a les persones que sol·liciten ajuda. Gràcies a la nova web, l’entitat ha pogut incloure aquesta possibilitat, més fàcil i immediata, i que ha renovat el procés, que fins ara era presencial. El lema de l’entitat, ‘Ajuda’ns a Ajudar’, és també el d’aquesta campanya, que busca fer una acció social global amb impacte local.

Des de la web es podran fer donacions puntuals o recurrents des d’un import de 30 euros. Totes les que s’aconsegueixen es destinaran als programes principals de l’entitat, tal com són l’atenció primària, el suport, el rober, el Banc d’aliments i el de transeünts. Aquesta campanya, per tant, s’ha convertit en una prioritat per a l’entitat.

Pel que fa a l’abast d’aquests programes, l’any passat Càritas Andorrana va ajudar a 530 persones amb el d’Atenció primària, 1.307 persones en el de Rober, 22 persones amb el de suport, 10 en el de transeünts i 1.716 en el Banc d’Aliments. D’aquestes, 274 van anar dirigides a residents d’Andorra i 1.442 a temporers extracomunitaris. D’aquesta manera, la campanya a través de la web vol incentivar donatius per destinar-los a aquests projectes que es duen a terme, partint de la base que les aportacions obren la porta a una major solidaritat amb les persones en situació de precarietat i permetran ajudar millor a la seva situació.

En el programa d’atenció primària s’atén les necessitats més bàsiques de les persones, com l’alimentació, l’habitatge, la salut i també altres que siguin fonamentals per millorar la seva situació en concret. Es vol fomentar l’autonomia a través de l’acompanyament. Pel que fa al de suport, es vol afavorir i potenciar la millora de la qualitat de vida, tant de les persones com de les famílies en situació de vulnerabilitat o risc d’exclusió social. Tot donant seguiment social, psicològic i jurídic.

El Banc d’Aliments és una eina d’aprofitament d’aliments o de productes de primera necessitat en benefici de les persones més necessitades del país. Pel que fa al programa de transeünts, es centra en acollir a les persones no residents sense llar a Andorra. Per últim, el de Rober té per objectiu recollir, classificar i distribuir roba i material tèxtil donada per particulars i empreses, per tal de cobrir gratuïtament les necessitats bàsiques.

Etiquetes

Comentaris

Trending