Campanya per promoure la preparació en les activitats a la muntanya durant l'hivern

Va a càrrec del departament de Protecció Civil i vol sensibilitzar la població en relació amb les accions que es poden desenvolupar en el medi natural durant aquesta època de l’any

Una formació als locals de Protecció Civil.
Una formació als locals de Protecció Civil. PROTECCIÓ CIVIL ANDORRA

El departament de Protecció Civil ha posat en marxa una campanya de conscienciació i promoció dels bons hàbits de preparació en les activitats de muntanya durant l’hivern. L’objectiu de l’acció és sensibilitzar la població en relació amb les activitats que es poden desenvolupar en el medi natural durant aquesta època de l’any i prevenir possibles accidents a l’hora de practicar-les, especialment les dinàmiques que es duen a terme fora de les pistes d’esquí.

D’aquesta manera, la campanya fa un incís especial en la necessitat de preparar correctament l’activitat abans de sortir, formar-se i decidir renunciar en cas que les condicions no siguin òptimes. La iniciativa recorda que accions com portar el material en bon estat i l’abric necessari, consultar la previsió meteorològica i l’estat de la neu, conèixer el nivell de dificultat i l’exposició a les allaus de l’itinerari escollit són vitals per poder gaudir de la muntanya amb seguretat.

Així, posen atenció en petits detalls que poden ser crucials en l’activitat a la muntanya a l’hivern i es recorren quatre temàtiques principals: La preparació del recorregut, del material, la meteorològica i de les condicions de la neu i l’equip de rescat. Els gràfics i vídeos es podran veure a les xarxes socials, bàners web i en un tríptic que es repartirà a les oficines de turisme i altres punts de contacte amb excursionistes i turistes. La campanya també es difondrà a través de falques de ràdio i estarà activa fins al març.

L’acció s’emmarca en una de les principals funcions del departament, dur a terme accions informatives i de sensibilització a la població per tal d’augmentar la seva resiliència. El contingut ha estat elaborat amb la col·laboració de membres de l’Espai de Neu i Allaus (EDNA) i de l’Associació de Guies i Acompanyants de Muntanya d’Andorra (Agama).

Post PC CampanyaHivern MapaGPS logo
 

 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending