La Cambra demana a Govern avançar l’obertura dels comerços i la restauració

Consideren que és fonamental per afavorir el consum intern i l’activació econòmica

Façana de la Cambra de Comerç.
Façana de la Cambra de Comerç. Altaveu

La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis demana a Govern contemplar l’apertura de més sectors pel proper 18 de maig, concretament els comerços i les empreses del sector de la restauració. Aquesta està sent una demanda recurrent i de manifesta necessitat de les empreses usuàries de la Cambra preocupades per la supervivència dels seus negocis i conseqüentment, per planificar el reinici de l’activitat econòmica després del confinament.

La Cambra considera que, donada l’evolució de la corba epidemiològica, la incorporació de més sectors en aquesta tercera fase que s’inicia el dia 18 de maig contribuiria a fomentar inicialment el consum intern i ajudaria a fer front a la crisi econòmica i social que se’n deriva com a conseqüència de la crisi sanitària. Segons Miquel Armengol, president de la Cambra: “creiem que una tercera fase unificada beneficiaria enormement la reactivació econòmica. Considerem que la ciutadania ha respost amb seny i molta responsabilitat a les mesures de prevenció i que continuarà fent-ho un cop s’activin la resta de sectors. Això sí, cal coresponsabilitat i actuar segons els protocols determinats per les autoritats sanitàries i, fins i tot, aplicar
sancions si no es compleixen".

La Cambra comparteix plenament que el Govern actuï de forma prioritària per preservar la salut pública dels ciutadans però també considera indispensable que s’actuï en paral·lel per a l’obertura de les activitats perquè el teixit empresarial del país pugui fer front a la reducció o minva d’ingressos en què s’ha vist afectat a causa d’una pèrdua temporal d’activitat, d’una aturada de la producció, o bé, per la impossibilitat d’operar.

descarga

Relacionat

L'Eix Central contradiu la Cambra i manté la idea de reobrir els comerços l'1 de juny

Comentaris (3)

Trending