L'assemblea de la Comisió de la Unesco aprovarà aquest divendres la modificació dels estatuts

Es crea el càrrec de vicepresident i la possibilitat de delegar la presència i vot però es desestima remunerar la presidència

Logotip de la CNAU.
Logotip de la CNAU. ARXIU

La Comissió Nacional Andorra per a la Unesco (CNAU) ha fixat per a aquest divendres dia 14, l'assemblea general que ha d'aprovar el canvi dels estatuts després que fos aprovada pel Govern amb la voluntat que el text s’adeqüi millor a la realitat del seu funcionament. La modificació es limita a la creació del càrrec de vicepresident i al trasllat de la seu. En canvi, no s'ha aborda el tema clau que era el de la remuneració del president que continuarà sense cobrar.

La modificació dels estatuts inclou la possibilitat de delegar la presència i vot, s’hi introdueix el nou càrrec de vicepresident i es proposa canviar la seu de la CNAU a l’Edifici Administratiu del Govern, la tercera ubicació després de la d'Escaldes-Engordany i la de la plaça Lídia Armengol, d'Andorra la Vella.

La ministra d’Afers Exteriors, la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, la ministra d’Educació i Ensenyament superior i la ministra de Cultura i Esports presentaran aquesta proposta a la propera Assemblea General de la CNAU.

Si l’Assembla hi vota favorablement per una majoria de 2/3, aquesta presentarà la proposta al Govern perquè, si escau, l'aprovi definitivament. La modificació no contempla un punt molt debatut com era el de la remuneració de la presidència, fet que va comportar en el seu moment la dimissió de Cristina Rodríguez.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending