El comú d’Andorra la Vella crea el Consell de la gent gran

La cònsol major, Conxita Marsol anuncia que a la tardor tindrà lloc la primera reunió per escoltar els neguits i les necessitats del col·lectiu

Comentaris

Conxita Marsol saluda alguns dels assistents a l'Assemblea de federacions de gent gran d'aquest dimarts.
Conxita Marsol saluda alguns dels assistents a l'Assemblea de federacions de gent gran d'aquest dimarts. Tony Lara / Comú d'Andorra la Vella

La cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol ha anunciat que posarà en funcionament el Consell de la gent gran. Ho ha exposat durant l'Assemblea de les federacions de gent gran que ha tingut lloc al Centre de Congressos de la capital. "Era un projecte que teniem previst fa temps però que va aturar la pandèmia", ha dit i ha afegit que el primer consell es farà a la tardor.

El consell serà un espai on les padrines i padrins expliquen els seus neguits i informin de les seves necessitats. "Entre tots hem de fer el millor per a aquesta convivència amb aquest col·lectiu cada cop més ampli i que ha fet gran Andorra".  Així doncs, tal com ha assenyalat, es vol que, de la mateixa manera que se celebra el Consell d’infants amb els escolars d’Andorra la Vella, una representació de la gent gran faci de consellers per un dia a la sala de Consell de Comú per tractar iniciatives que els afectin. Conxita Marsol ha argumentat, en aquest sentit, que la gent gran aporta experiència i coneixement i són uns referents per les noves generacions.

Durant l’acte també ha anunciat que s’ha programat per al proper 21 de juny la festa de Sant Joan per a la gent gran a les instal·lacions de L’Enclau, el nou punt de trobada a Santa Coloma en substitució de la casa pairal de la plaça major que s’havia d’inaugurar la setmana passada en un acte que es va haver de suspendre a causa del mal temps. "L'Enclau és un concepte ue va més enllà de la casa pairal convencional. Volem que sigui un espai actiu on es puguin fer més coses". 

Marsol s'ha referit també a la tasca del comú a l'hotel Calones pel que fa a la part del menjador com a la d'habitatges. "Sempre dic que és un bon model que hauria de continuar en altres parròquies. A Andorra fa temps que funciona i ho fa d'una manera perfecta. És un bon indret per socialitzar-se i per relacionar-se. El Calones és un referent al país".

Comentaris

Trending