L'ajuntament de la Seu aprova un ajut de 400 euros per fronterers a l'atur

La corporació posa en marxa un paquet de mesures de suport a famílies i empreses per valor d'1,1 milions d'euros

Un moment del darrer ple de l'ajuntament de la Seu.
Un moment del darrer ple de l'ajuntament de la Seu. Ajuntament de la Seu d'Urgell

L'ajuntament de la Seu d'Urgell ha establert una línia d'ajuts per als fronterers que es quedin a l'atur per la crisi sanitària i que no tinguin dret a cap altre tipus de prestació. Els treballadors rebran 400 euros a través de les targetes moneder. És un dels acords del ple municipal  i que forma part del paquets de mesures negociades pel govern municipal i el grup de Compromís per la Seu per ajudar a les famílies i empreses. La CUP s'hi va abstenir en considerar que el pla no ha estat consensuat.

El ple va aprovar un paquet d'ajudes excepcional que distribuirà 1.100.000 euros. La mesura excepcional, que vol donar una resposta ràpida a les necessitats sorgides de la situació actual a la ciutat urgellenca, havia estat consensuada prèviament per l'equip de govern (Junts i ERC) i el principal grup de l'oposició (Compromís), que per a aquesta votació han sumat 14 vots favorables dels 16 regidors que han participat al plenari, que per segon mes consecutiu es va fer telemàticament.

El portaveu del grup municipal de Compromís X La Seu, Òscar Ordeig, ha volgut “agrair públicament a l’alcalde de la Seu i al vicealcalde, com també als seus respectius grups municipals (Junts per la Seu i ERC) i als tècnics municipals, haver fet possible aquest important acord”. Ordeig ha remarcat que el pacte ha estat possible "perquè totes les parts implicades han cedit" i perquè “hem parlat des del primer dia d’aquesta crisi". Per això, el representant de CxSeu ha expressat que estan "contents per haver aconseguit aquests mesures i alhora esperançats per veure la solidaritat que ha sorgit per fer front a aquesta situació”.

Ordeig  ha afegut que “aquest acord que s’ha assolit amb l’equip de govern de l’Ajuntament també ens permetrà fer una reflexió, des de la unitat, sobre de les conseqüències econòmiques i socials i sobre quin model de ciutat necessita la Seu”.

Comentaris

Trending