Se'n va el consolat francès; arriba 'Miss France'

Comentaris

Se\'n va el consolat francès; arriba \'Miss France\'
Se\'n va el consolat francès; arriba \'Miss France\'

Andorra substitueix el consolat francès per ‘Miss France’. És la nova ‘ambaixadora’ de França a Andorra per uns dies. Amb la voluntat, la intenció, que inverteixi el seu rol i pugui esdevenir ambaixadora andorrana a França. Alicia Aylies és la darrera ‘Miss France’, la del 2017. Fa ben poquet que ha estat escollida i durant aquest any haurà de representar el seu país al certamen ‘Miss Univers’. Aylies no ha vingut sola, al Principat. L’acompanyen quatre noies més -una ja no tant noia- que han ocupat anteriorment el lloc que ocupa ara aquesta jove nascuda a Martinica.

És una més de les visites que s’emmarquen en el certamen Andorra Winter Guest, que creat pel resident francès Guillaume Serve, viu la segona edició. Es tracta de portar al Principat, durant l’hivern, diverses persones del món de la faràndula, ‘celebrities’, que en diuen ara, que tenen com un dels seus mèrits principals ser actius, molt actius fins i tot, en les xarxes socials. Betim Budzaku i el seu equip hi creuen fermament, en les noves tecnologies. En la teranyina telemàtica. En la difusió mediàtica. A Andorra Turisme les estadístiques i els anglicismes els van d’allò més. I consideren una bona cosa promocionar-se entre un públic francès que, diuen, va a l’alça. D’aquí que l’empresa gestora de la promoció del país faci costat a l’Andorra Winter Guest, que aquesta setmana té de convidades cinc de les darreres belleses oficials franceses.

La caravana de models va aterrar al Principat aquest dilluns amb helicòpter procedent de Barcelona. I a la capital catalana hi havien fet cap amb avió des de París. Seran a Andorra -s’allotgen en un hotel de luxe molt proper al roc del Patapou- fins divendres, darrer dia de l’experiència i ja jornada de retorn cap a casa. A casa nostra hi faran diverses activitats. I, sobretot, el que faran es fer-se moltes fotos i penjar-les a les xarxes socials. El canal oficial de ‘Miss France’ ja ha facilitat les primeres imatges d’Aylies tot explicant que troba fantàstica Andorra, que durant tota la setmana explicaran com va el viatge i que la integració al país està sent perfecta. I no és per menys. Durant la primera jornada les noies ja han pogut trepitjar neu. Concretament, a la zona de Montaup, al cantó canillenc del coll d’Ordino. 

Entre altres coses els esperava una jornada en una borda tradicional andorrana (Borda del Pi) decorada per a l’ocasió amb tota mena de detalls i luxes, això sí. Durant tots aquests dies podran des d’anar amb trineus tibats amb gossos en les instal·lacions de Grandvalira a fer altres activitats lúdiques i comercials pel país. O tastar la gastronomia autòctona (ahir, el sopar, per exemple, era una creació de Carles Flinch). I fotos. Moltes fotos. I frases. Moltes frases fetes que els seus ‘community managers’ escriuran com si fossin elles.

¿I qui són elles? D’entrada ja ha quedat dit que la miss actual, la d’aquest 2017. Una Alicia Aylies de tot just 18 anys que nascuda a Fort-de-France ha viscut molts anys a la Guyana Francesa. De 177 centímetres d’alçada, les seves mides (tòpics que es posen en aquesta mena d’informacions) són, segons les dades oficials, les següents: 88 de pit, 60 de cintura i 90 de malucs. Té els ulls verds i el cabell negre. Les altres acompanyants són Malika Ménard, que té 29 anys i va ser ‘Miss France’ el 2010; Delphine Wespiser, que actualment té 25 anys i va ser la representant de la bellesa francesa el 2012 i Flora Coquerel, de 22 anys avui i miss el 2014. 

De la comitiva també en forma part una altra reina de la bellesa francesa. En aquest cas es tracta de Sylvie Tellier, ‘Miss France’ el 2002 i que actualment dirigeix el certamen i també forma part de l’organització de ‘Miss Europa’. En la foto de grup, a Montaup, es pot veure, d’esquerra a dreta: Delphine, Alicia, Malika i Flora. Al costat, Aylies pujant a l’helicòpter que l’havia de portar a Andorra procedent de Barcelona.

Els ciutadans francesos no podran fer al país molts dels tràmits administratius que estaven acostumats a fer al consolat. Hauran d’anar a Barcelona en algunes ocasions, al consolat general de França a la capital catalana i, per segons quins altres tràmits, s’hauran de desplaçar fins a Madrid. Per qüestions relacionades amb el passaport, per exemple, podran escollir una població francesa on fer les gestions administratives i burocràtiques pertinents. En matèria de cens electoral no hi ha canvis. Així, els residents francesos recordaran el 2017 com el de la pèrdua de molts drets administratius consolars. Però sempre podran dir que la miss d’aquest any va visitar el país. De fotos per Twitter i Instagram en trobaran segur.

Comentaris

Trending