Segona jornada de la setmana sense cap nou cas de coronavirus

Es mantenen els 752 registrats dijous mentre el nombre d’altes segueix elevant-se al mateix temps que disminueix la xifra de pacients encara actius

-
-

El nombre de casos detectats de coronavirus al Principat es manté en 752, després que en les darreres 24 hores no s’ha registrat cap nou positiu, per segona vegada aquesta setmana. L’evolució de l’epidèmia, per tant, continua sent positiva, amb el nombre d’altes aproximant-se ja a les 600 mentre que segueix davallant la xifra de casos actius. A més, no s’ha de lamentar cap víctima mortal més.

L’actualització de dades sanitàries segueix, per ara, una direcció positiva. En total, segueixen registrats al país 752 casos de coronavirus, tot i que el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha advertit a aquesta dada no se sumarà cap dels casos que es puguin detectar via el programa de tests d’anticossos, almenys fins que no es faci una PCR i aquesta confirmi que la persona té la Covid-19. En les darreres 24 hores no s’ha incrementat aquesta xifra. És la setena vegada que succeeix així des de l’inici de la crisi sanitària. Aquestes dades surten després de rebre fins a 95 resultats de tests PCR.

També evolucionen de forma favorable dues dades importants: la de persones que han superat la malaltia i la dels casos encara actius. Les primeres tornen a incrementar-se fins a les 573 i, per tant, es redueix la segona xifra, baixant fins a 168. El que no varia, afortunadament, és el nombre de morts, que es manté en 47.

La pressió sobre el sistema sanitari es manté lluny de ser problemàtica. A l’hospital romanen tretze pacients. D’ells, ja només cinc a la unitat de cures intensives, quatre dels quals requereixen ventilació mecànica.

Pel que fa a la planta medicalitzada del Cedre, es troben ingressats vint padrins. Cinc d’ells provenen del brot que es va detectar a la residència Salita. Sis d’aquests padrins es troben ja a punt de superar la malaltia, tot just esperant una segona prova PCR negativa.

Per col·lectius, hi ha 30 professionals sanitaris encara entre casos actius. Pel que fa als membres dels cossos especials, un dels pacients ja ha rebut l’alta i, per tant, ja únicament queden quatre entre els malalts.

Etiquetes

Comentaris

Trending