SDP admet tenir un pacte embastat amb Marsol a la capital i que s’allunya de Vila a Sant Julià

Els progressistes també avaluen incorporar-se a la candidatura de Mortés a Ordino tot i que no han desestimat la proposta de Dolsa

-
-
Els progressistes de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) tenen pràcticament tancat un pacte per incorporar algun dels seus membres a la candidatura que liderarà Conxita Marsol a Andorra la Vella i també estan a prop d’arribar a una entesa amb Josep Àngel Mortés a Ordino, malgrat que en aquest cas també tenen una proposta per integrar-se a la llista que promou Enric Dolsa. Mentrestant, el suport que durant moltes setmanes havia mostrat la formació a l’actual consòl de Sant Julià, Josep Miquel Vila, ha decaigut.

SDP s’integrarà al bloc que formaran DA i Liberals a Andorra la Vella. Només un gir de 180 graus entre aquesta nit i demà canviaria l’escenari. El que és clar, però, que la candidatura que encapçalarà Conxita Marsol no estarà titularitzada per cap sigla concreta. Es crearà una marca global que, això sí, pot ser que incorpori les sigles o els logotips de les formacions que li donin suport. La possibilitat que la candidatura s’anomeni ‘Sumem per Andorra la Vella’, per exemple, està sobre la taula.

Els progressistes, segons han reconegut fonts de la formació, tindran un dels seus membres entre els llocs elegibles en cas de victòria electoral. El pacte, avançat per 'El Periòdic' i en la línia d’incorporar-se en plataformes àmpliament transversals que va acordar la direcció de la formació, s’hauria d’acabar de tancar aquest dimarts amb una reunió entre dirigents de les dues parts. Marsol lidera les negociacions per evitar sorpreses com en les generals i els resultats obtinguts llavors per ‘d’Acord’.

La mateixa fórmula que a Andorra la Vella es podria donar a Ordino. Però encara no és segur. En aquesta parròquia, tant el cònsol Josep Àngel Mortés, candidat de DA, com l’excònsol i empresari Enric Dolsa haurien ofert als progressistes integrar-se en la seva proposta comunal. Malgrat que les fonts consultades d’SDP han reconegut que hi ha hagut aproximacions amb Mortés, no hi ha res de tancat ni embastat i la porta de Dolsa continua oberta. Amb la qual cosa no hi ha una decisió presa malgrat que la solució final, segons les fonts, és qüestió d’hora.

L’exconseller comunal Dot Jordi és el candidat daurat i impossible per ara de la plataforma que es voldria crear per oposar-la a Unió Laurediana

I si les aproximacions amb DA són evidents a Andorra la Vella o Ordino, també és clar el distanciament amb l’actual cònsol de Sant Julià de Lòria. SDP ha retirat el seu suport a Josep Miquel Vila després de comprovar la setmana passada que el projecte de Laurèdia en Comú se n’ha anat en orris i que la decisió d’optar a la reelecció és unilateral de l’esmentat Vila, sense que hores d’ara tingui el suport de cap força política constituïda. SDP busca tenir representació a les  institucions i ho vol fer enfilant-se en el millor vehicle possible o, almenys, amb aquells que a priori tenen més opció d’arribar vencedors a la meta.

Així les coses, segons les fonts, i vista la unilateralitat del cònsol lauredià, SDP seria més partidària d’afegir-se a una proposta que pugui tenir una major confluència, i que passaria per sumar des de DA a Desperta Laurèdia passant per la possible inclusió d’alguns militants liberals i del PS. També, fins i tot, per aglutinar descontents amb Unió Laurediana, que seria el gran rival a batre. Entre alguns dels impulsors d’aquest còctel parroquial, s’hauria vist en la figura de l’exconseller Dot Jordi com un possible candidat. Ara per ara, però, l’empresari i gestor patrimonial no estaria disposat a acceptar el repte.

Comentaris (6)

Trending