El viatge d’anada i tornada amb transport sociosanitari costarà 4,40 euros a l’usuari

Per fer ús del servei, que a partir del 2 de gener tindrà nou concessionari, cap prescripció mèdica i el cost que assumeix el pacient equival al 10% del total; si el transport és col·lectiu, la tarifa per a l’usuari passa a ser de 3,05 euros

Una ambulància d'ADP en ple servei.
Una ambulància d'ADP en ple servei. Toni Solanelles

El viatge d’anada i tornada individual amb transport sociosanitari costarà a l’usuari 4,40 euros. I si el viatge es fa en un transport col·lectiu, la tarifa es reduirà fins a 3,05 euros. En tots dos casos, l’aportació de l’usuari, que només pot fer ús del servei sota prescripció mèdica, representa el 10% del cost total del viatge, que acaben d’assumir tant el Govern com la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS). El servei l’assumirà a partir del 2 de gener Ambulàncies del Pirineu. El Govern ha aprovat aquest dijous les tarifes, a les quals s’oposava la CASS.

Malgrat el posicionament de la Seguretat Social, preceptiu però no vinculant, el consell de ministres, a proposta del titular de Salut, Albert Font, ha acabat acordant les condicions per al finançament públic del servei de oficialment es denomina transport sanitari no assistit. Aquest servei és el trasllat adaptat de persones que, per impossibilitat física o altres causes exclusivament clíniques, no poden utilitzar els mitjans de transport ordinaris per desplaçar-se a un centre sanitari o al seu domicili després de rebre l’atenció sanitària corresponent, i que no necessiten assistència tecnicosanitària durant el trasllat.

Una ambulància d'ADP acudint a un servei.

Relacionat

El desacord entre Govern i CASS per les tarifes del transport sociosanitari no ha d’afectar l’usuari

Aquest transport pot ser individual o col·lectiu. Per a l’activació i el finançament del servei cal la prescripció d’un professional mèdic d’Andorra. Per a l’activació del servei els usuaris han de contactar amb l’empresa de transport sanitari no assistit, Ambulàncies del Pirineu, amb 24 hores d’antelació (llevat de situacions justificades) i han de lliurar-li una còpia de la recepta mèdica. Es pot fer al 851801, al correu tna@ambulanciesdelpirineu.com o al web www.ambulanciesdelpirineu.com.

El preu del servei és finançat per part del ministeri de Salut i per part de la CASS i l’usuari, a partir de les tarifes CASS que Govern ha aprovat avui, que són de 44 euros en el cas del viatge d’anada i tornada individual (4,40 euros a càrrec de l’usuari com s’ha dit) i 30,50 euros el viatge col·lectiu d’anada i tornada, el que suposa per a l’usuari 3,05 euros. Les tarifes suposen un increment respecte del que s’estava abonant fins ara per l’increment d’aspectes com el carburant o l’augment salarial que es concedirà a la plantilla que presta el servei.

Etiquetes

Comentaris

Trending