Salut referma que el tercer pagador s’implementarà “per fases per fer-ho bé”

El titular ministerial no fixa cap calendari clar per al desplegament generalitzat i assegura que s’està complint “l’esperit” de l’encomana que li va fer el Consell General

El ministre de Salut, Albert Font.
El ministre de Salut, Albert Font. SFGA

El ministeri de Salut i el Govern en el seu conjunt, per boca del titular ministerial, Albert Font, es manté amb la voluntat d’implementar el règim del tercer pagador de forma progressiva. De fet, Font ha assegurat que s’està complint “l’esperit” de l’encomana que li va fer el primer de juliol el Consell General perquè, entén, la voluntat que interpreta l’executiu de la petició legislativa era que s’anés ampliant el reemborsament directe.

Albert Font ha assegurat que l’extensió del règim del tercer pagador era “una necessitat” recollida en els programes electorals de tots els grups parlamentaris presents al Consell General i que ja s’està aplicant per als pensionistes i ben properament -el 3 de desembre en concret- s’ampliarà a les persones amb discapacitats. Els fàrmacs i la generalització vindran després sense que Font hagi volgut concretar cap calendari perquè alhora de “traslladar a la realitat” l’ampliació del règim “s’han d’avaluar disfuncions”.

Gabriel Ubach, Lluís Anguita, Jacqueline Caubet i Montserrat Martínez a Govern.

Relacionat

Front comú per exigir al Govern que implementi de manera generalitzada el règim del tercer pagador

“Es procedirà per fases per poder-ho fer bé, perquè no hi hagi unes disparitats a nivell del consum que no siguin específicament necessàries. Estem protegint el bon ús pels cabals de la salut”, ha afirmat el ministre, reiterant-se en aquells arguments que el PS considera que són falsedats. El titular de Salut s’ha mostrat a favor d’un “tercer pagador generalitzat, universal i controlat”, amb totes les paraules.

“Seria molt fàcil obrir del tot, seria molt fàcil de lluir-se. Però aquesta no és la nostra missió” perquè en material de salut “es gasten molts diners” i s’han de fer les “coses bé”, fent els reemborsaments “més accessibles però sense passar-nos”. “Entenc que hi hagi impaciència” davant l’extensió del tercer pagador, ha dit Font, que ha conclòs: "No és per ganes de retenir res si no per fer les coses bé i consolidar unes reformes.”

 

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending