Salut assegura que Espanya preveu enviar el juny 18.000 dosis més de Pfizer

Encara no hi ha data per saber quan arribaran les vacunes de Moderna a què es va comprometre França

Xeringues carregades per subministrar la vacuna.
Xeringues carregades per subministrar la vacuna. ARXIU / SFGA

Durant el mes que ve haurien d’arribar al Principat les 18.000 dosis de la farmacèutica Pfizer que falten d’aquelles a les quals es va comprometre Espanya. Això permetria avançar moltíssim en la voluntat de tenir immunitzada la major part de la població abans de l’estiu. Mentre el calendari de les vacunes via Espanya sembla clar, hores d’ara no hi ha cap data per poder concretar quan poden ser al país els vials de Moderna que haurien d’arribar via França.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha explicat que, de llarg, se supera el 30% de les persones vacunables que ja han rebut almenys una primera dosi. De fet, hores d’ara hi ha més de 27.000 persones que han rebut almenys una injecció i s’han inoculat més de 31.000 dosis. Aquest dimecres, sense anar més lluny, encara estava previst punxar unes 600 persones i no es descarta que en els propers dies encara quedin algunes dosis puntuals per injectar.

El gran volum de dosis que han de tornar a arribar seran de Pfizer i via Espanya durant el mes de juny. L’Estat veí del sud s’hauria compromès a fer arribar, de cop, totes aquelles que li queden per subministrar de l’acord a què es va arribar, a tres bandes, amb el Principat i França. Mentrestant, la via francesa està trigant més, i encara pendents de serrells amb la farmacèutica Moderna, Martínez Benazet ha reconegut que no se sap quan arribaran les 24.000 dosis compromeses. Ni si arribaran en una sola remesa o més.

Les darreres hores s’han notificat 23 nous casos, però com que hi ha hagut 34 recuperacions, els malalts actius continuen baixant. Són ara 239, dels quals n’hi ha vuit a l’hospital

Les explicacions en relació amb la vacunació les ha ofert el titular de Salut en el marc de l’actualització de les dades sanitàries, que evidencien el descens de contactes actius. Les darreres hores s’han notificat 23 nous casos, però com que hi ha hagut 34 recuperacions, els malalts actius continuen baixant. Són ara 239, dels quals n’hi ha vuit a l’hospital. Quatre a planta i quatre més, un més que la jornada anterior, a l’UCI. I d’aquests quatre darrers, dos necessiten ventilació mecànica.

L’últim ingrés a la unitat d’intensius, ha remarcat el ministre, és el d’una persona de més de setanta anys que no s’havia vacunat. Ha remarcat així Martínez Benazet la importància de vacunar-se alhora que ha ressaltat, també, que la mitjana d’edat dels nous contagis les darreres setmanes ha anat baixant. Com s’explica aquest fet? Doncs a mida que les persones de més edat s’han anat vacunant, els infectats són persones més joves.

En total, des de l’inici de la pandèmia, hi ha hagut al país 13.470 infectats dels quals 13.104 ja s’han donat per recuperats. Malauradament, 127 persones han mort en relació amb el coronavirus. La Covid, alhora, manté en l’actualitat confinades de manera total deu aules, mentre que onze classes més dels diferents sistemes educatius del país presenten algun dels seus alumnes integrants aïllats.

Comentaris (6)

Trending