L’ideòleg de la revolta que ha portat el servei de radiologia del SAAS a la ‘fallida’ ja ha plegat

Rodrigo Blanco va aterrar a l’hospital acceptant fer tan sols mitja jornada perquè l’interessava per qüestions fiscals relacionades amb una APP que explota disposar de la residència

Una imatge de l'aplicació telemàtica.
Una imatge de l'aplicació telemàtica.

L’instigador de la revolta encetada fa uns mesos al servei de radiologia del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) i que va suposar, en primera instància, la dimissió i baixa de l’hospital del cap de servei, Ángel Seara, i, després, múltiples canvis que han deixat ara mateix el departament als llimbs ja ha plegat. L’estada de Rodrigo Blanco al centre sanitari no hauria arribat ni tan sols al mig any. I pel mig, el facultatiu encara ha gaudit d’uns dies de permís remunerats per matrimoni.

La sortida de Blanco ha suposat una gota de malestar més en un vas que ja regalimava per totes bandes. Que el radiòleg plegui no suposa per als professionals del servei que encara hi continuen i que hi són des de fa temps un gran inconvenient. El que genera malestar és que Blanco hagi plegat -fet que una part del personal temia fins i tot- després de plantar les bases per al terratrèmol que ha sacsejat de mala manera el servei que ara encapçala Auxi Peralta, que tampoc no té el beneplàcit de bona part del servei.

Cartells al·lusius al servei de radiologia del SAAS.

Relacionat

El servei de radiologia de l’hospital perd pistonada amb els canvis orgànics

La pinça que van fer Blanco i Peralta, reforçada pel suport d’un parell més de facultatius, ha fracturat de mala manera el servei. A la sortida de Seara n’han seguit diverses més -i moltes de les baixes han suposat un reforç per a una de les clíniques privades convencionades que operen al Principat- que han deixat el servei sota mínims. A més, Peralta ha impulsat algunes reubicacions que han acabat de fer perdre la seva essència al departament de radiologia, que ha vist caure en picat la feina i que, alhora, té molts deures pendents, en forma d’informes per fer, per exemple.

Ángel Seara s'incorpora al sector privat.

Relacionat

La renúncia del cap de servei de radiologia com a exemple de la mala gestió hospitalària

I tot, lamenten les diverses fonts consultades, pel sarau que va iniciar un Rodrigo Blanco que hauria acceptat una plaça de mitja jornada perquè el seu interès major era poder operar fiscalment al Principat i això passava, de forma ràpida, per obtenir la residència. Segons les fonts consultades, Blanco ostenta una APP de diagnòstic radiològic la facturació de la qual estava fortament ‘sancionada’ -amb importants retencions s'entén- per la hisenda espanyola. Com prou és sabut, la tributació andorrana és molt menor. D’aquí el suposat interès del radiòleg que ha deixat el SAAS per poder-se establir al Principat, on ara seguiria amb una autorització de diferent naturalesa a l’obtinguda inicialment en incorporar-se a l’hospital.

Comentaris (15)

Trending