La millora de la pandèmia permet suprimir el registre a bars i restaurants

El nombre de casos actius baixa a 44 en una jornada on s’han de vacunar fins a 1.000 infants d’entre 12 i 15 anys mentre que el 69,9% de la població vaccinable ja té la pauta completa

El full i el codi QR per registrar-se a un restaurant de la capital.
El full i el codi QR per registrar-se a un restaurant de la capital.

S’ha convertit gairebé en un gest malauradament habitual en el darrer any llarg. Entrar a un bar o un restaurant i apuntar el nom i el telèfon de contacte en un paper. Alguns establiments més al dia amb les noves tecnologies ho permetien fer de forma digital. Aquest registre, però, té les hores comptades. A partir d’aquest dijous, aquest registre deixaré de ser obligatori, una relaxació fruit de l’evident millora de la situació epidemiològica, amb el nombre de casos actius de coronavirus més baix des de la fi de la primera onada.

Es tracta d’una de les dues relaxacions anunciades pel ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, aquest dimecres. L’altra és que el nombre de persones que poden reunir-se en trobades familiars o d’amics s’amplia fins a vint en el cas que es realitzin a l’aire lliure. L’edicte que les posa negre sobre blanc ja ha estat publicat al BOPA amb l’entrada en vigor per aquest dijous.

Per tant, ja no caldrà fer aquest registre a l’hora d’anar a prendre alguna cosa al bar o a dinar a algun restaurant. Tampoc serà necessari ni a les cases pairals ni als actes culturals o esportius. La mesura es pot adoptar després de setmanes de normalització de la situació sanitària i de davallada de la cinquena onada provocada per la variant Delta del coronavirus.

Una millora evidenciada amb la nova actualització de dades facilitades des de Salut. Tot just vuit contagis des de dimarts al mateix temps que s’ha pogut reduir el nombre de casos actius. N’hi ha només 44. Benazet ha posat en relleu que fa un any es comptabilitzaven 280. De fet, és la dada més baixa des dels primers indicis de la segona onada, el juliol del 2020.

Pel que fa a la vacunació, continua avançant. Aquest dijous es preveien inocular fins a mil primeres dosis a nens d’entre dotze i quinze anys. Demà continuarà amb una vuitantena més, apuntats tot just aquesta setmana, un cop tornats de les vacances amb la seva família. Això suposa que, ara mateix, el 69,9% de la població vacunable al Principat han rebut ja la pauta completa.

Un aspecte, a l’entendre del ministre, clau per frenar la pandèmia. I és que, ha indicat, el 70% dels contagis de les darreres setmanes no havien rebut cap dosi del vaccí. Per això, des del Govern s’ha tornat a fer una crida perquè tothom s’inscrigui al registre i accepti la vacuna.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending