Es fa efectiu el traspàs del servei de transport sociosanitari sense incidències

A partir de l’1 de gener ha començat a operar ADP, i ho ha fa amb dos vehicles que ha cedit de forma temporal i voluntària Creu Roja per facilitar l’adaptació de treballadors i pacients

Una ambulància d'ADP circulant per Andorra la Vella.
Una ambulància d'ADP circulant per Andorra la Vella. Toni Solanelles

L’adjudicació del servei de transport sanitari no assistit es va anunciar el passat mes de gener, i era l’entitat Ambulàncies del Pirineu (ADP) qui se n’havia de fer càrrec a partir d’aquest 1 de gener. El traspàs per part de Creu Roja, qui havia prestat el servei de forma històrica, s’ha dut a terme de forma efectiva i, de moment, sense que consti cap incidència. A més, ADP ha rebut dos vehicles cedits de forma temporal i voluntària per tal de facilitar l’adaptació de treballadors i pacients.

A partir d’aquest 1 de gener ja ha estat ADP qui ha començat a fer-se’n càrrec del servei de transport sociosanitari. L’entitat es troba immersa en l’adaptació a les noves tasques i amb els treballadors adaptant-se a les noves circumstàncies. Des de Creu Roja, el director, Jordi Fernández, assegura que el traspàs es va dur a terme aquest diumenge, tal com s’havia instat des d’un principi, i que no s’ha detectat, de moment, cap incidència general ni en el servei. Per tant, s’ha fet efectiva de forma “satisfactòria”.

Fernández assegura que l’entesa entre les dues entitats ha estat “molt bona”, i que des d’ADP “s’ha mostrat sempre molt bona disposició a tot”. Les darreres setmanes s’han produït constants trobades per tal d’anar establint els paràmetres del traspàs que s’ha fet efectiu. “S’havia de parlar de recorreguts, de condicions dels treballadors, entre altres coses”, explica Fernández. La nova concessionària s’havia de fer càrrec dels tècnics que ja hi eren amb Creu Roja, i han estat onze els qui continuaran oferint el servei.

Així mateix, Fernández ha assenyalat que s’ha arribat a un acord entre les dues entitats. Malgrat que ADP compta amb els seus vehicles per tal de fer el servei de forma habitual, des de Creu Roja se n’han cedit dos de forma temporal. “Serà per uns mesos, però ho hem fet per facilitar l’adaptació de tothom, també dels pacients”, ha apuntat. Per tant, i perquè no hi hagi cap confusió sobre qui s’encarrega del trasllat de pacients, s’han tret els rètols de Creu Roja de les ambulàncies, “per evitar malentesos”.

Una ambulància d'ADP en ple servei.

Relacionat

El viatge d’anada i tornada amb transport sociosanitari costarà 4,40 euros a l’usuari

Cal recordar, també, que amb la nova posada en marxa de la nova concessionària aquest 1 de gener també s’han actualitzat les tarifes dels trasllats. Aquest punt ha estat font de conflictes entre el Govern i la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) els darrers dies, havent rebutjat en un inici els segons els preus que establien els primers. D’aquesta manera, un viatge d’anada i tornada ha passat a tenir un cost aquest 2023, de forma automàtica, de 4,40 euros per a l’usuari.

Comentaris

Trending