El confinament al Segrià es pot allargar almenys 15 dies

La situació s'està seguint amb preocupació a Andorra perquè hi ha molts vincles familiars i laborals entre el Principat i la comarca lleidatana

HospitaHospital de campanya a l'Arnau de Vilanova de Lleida.l de campanya a l'Arnau de Vilanova de Lleida.
HospitaHospital de campanya a l'Arnau de Vilanova de Lleida.l de campanya a l'Arnau de Vilanova de Lleida. Altaveu

El confinament perimetral del Segria que s'ha iniciat aquest dissabte i que afecta més de 200.000 persones, es podria allargar almenys 15 dies. Les autoritats criden a la responsabilitat de la ciutadania i demanen "abaixar la vida social". Estan prohibides les reunions de més de 10 persones, i es restringeixen de nou les visites a les residències de gent gran. La comarca registra una taxa d'incidència de la Covid-19 de 149,1 persones contagiades per cada 100.000 habitants en els últims quinze dies. Els Mossos fan controls a les carreteres amb uns 200 efectius.

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, assegura que "no és necessari parar-ho tot i aturar l'activitat econòmica" al Segrià, com sí que va passar en l'anterior confinament però demana precaució. La situació s'està seguint amb preocupació a Andorra perquè hi ha molts vincles familiars i laborals entre el Principat i el Segrià. La mesura ha agafat per sorpresa lleidatans que eren fora i ha aixecat crítiques d'hotelers, per anul·lacions de reserves, i comerciants que tot just començaven a recuperar les vendes.

Des d'aquest dissabte stan prohibides les sortides i entrades a la zona formada per la ciutat de Lleida i trenta-set municipis més per motius que no siguin laborables, serveis bàsics o a “causes de força major”, encara que fonts de Protecció Civil van afirmar que aquelles persones que demostrin la seva residència al Segrià podran tornar a casa. És el cas, per exemple, d'aquells que van marxar de cap de setmana.

En el segon dia de confinament, els Mossos controlen les sortides i entrades per evitar tots aquells desplaçaments que no són imprescindibles. Hi ha 25 controls perquè ningú se salti el confinament. Per poder entrar i sortir per motius laborals es recomana portar la declaració d'autoresponsabilitat i a partir de dimarts, el certificat de l'empresa.

Etiquetes

Comentaris

Trending