La CASS admet “bona predisposició” de les parts per signar un nou conveni amb els metges

En breu hi ha d’haver una segona reunió per mirar de començar a desencallar les moltes diferències que ara mateix hi ha sobre la taula, atès que els facultatius no volen estar subjectes al dictat de la parapública

Una imatge de la seu de la CASS aquesta tarda.
Una imatge de la seu de la CASS aquesta tarda. Toni Solanelles

La “bona predisposició” hi és. “De les dues parts.” Així ho assegura la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) en relació amb la negociació oberta amb el Col·legi Oficial de Metges (COMA) encarada a poder establir un nou conveni marc. Però ni els uns ni els altres no van més enllà. “Estem treballant conjuntament per arribar a un acord”, reconeix la parapública. Sense més.

Hores d’ara, segons les fonts, són tantes les diferències que tant una part com l’altra són molt prudents. Saben que qualsevol escletxa que transcendeixi pot dificultar encara més una negociació que no es preveu gens fàcil, ben al contrari. Amb tot, en breu hi hauria d’haver una segona trobada entre els representants de les dues institucions que hauria de servir per començar a posar palanques en els punts d’encallament.

Una de les primeres coses que se sol·licita és una relació d’igual a igual. I, la segona, un increment de tarifes que vagi molt més enllà de l’IPC del 2022

La reunió d’aquest passat dilluns, segons les diverses fonts consultades, va permetre saber la posició dels metges. Els dos representants del COMA que van acudir a la reunió -Meritxell Cosan i Xavier Avellanet- van posar sobre la taula un document de setze pàgines que el col·lectiu ha estat treballant els darrers tres mesos. De fet, si les negociacions no s’han iniciat abans, reconeixen fonts properes al col·lectiu mèdic, ha estat perquè el COMA volia tancar internament i del tot un conveni de referència.

És a dir, els metges han posat sobre la taula de la CASS el ‘seu’ conveni. I ara ha de ser la parapública la que vagi fent ratllades al document. Els facultatius ja saben, perquè els representants de la Seguretat Social que van acudir a la trobada en algun cas ho van verbalitzar, per on la parapública no està disposada a passar. I en la propera reunió s’haurien d’acabar d’afinar aquestes línies vermelles i, alhora, caldria començar a perfilar possibles alternatives per part de la CASS.

La CASS té certes reticències davant les demandes dels metges.

Relacionat

Metges i CASS inicien les converses per a un nou conveni des de posicions molt allunyades

El que està clar és que els metges no accepten, de cap de les maneres, ser uns simples servents. O dit d’una altra manera, no volen estar subjectes al dictat de la parapública. D’aquí que una de les primeres coses que se sol·licita és una relació d’igual a igual. I, la segona, un increment de tarifes que vagi molt més enllà de l’IPC del 2022 perquè, s’entén, la congelació fa massa temps que dura i la pèrdua de poder adquisitiu és molt substancial.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending