Els casos de coronavirus de la segona onada ja superen els de la primera

A l’hospital hi ha set persones ingressades, de les quals cinc a plantes i dues a la unitat de cures intensives

Comentaris

Jover i Benazet, durant la roda de premsa.
Jover i Benazet, durant la roda de premsa. SFGA

En els dos darrers dies s’han detectat 72 positius més per coronavirus segons ha explicat aquest dimecres el ministre de Sanitat, Joan Martínez Benazet. Des del rebrot del juliol, ja hi ha 897 persones que tenen o han tingut la malaltia, pels 856 registrats entre març i juny. Els casos ja superen els de la primera onada però el ministre assegura que "el comportament és diferent". Actualment n'hi ha 497 d'actius. La taxa de reproducció és d'1,45.

H ha set pacients a ingressats a l'hospital, dos dels quals a l'UCI i intubats. Es registren un total de 1.203 persones recuperades, 400 de les quals es corresponen a la segona onada del virus. Martínez Benazet ha dit que cal ser molt efectius davant d'aquesta segona onada. Ha destacat el menor nombre d'ingressos i menor letalitat.

Creu que s'aconseguirà rebaixar la taxa de reproducció a menys d'1. El ministre ha explicat que hi ha 526 casos per cada 100.000 habitants en la darrera setmana (semblants a les d'una gran ciutat), mentre que la taxa d’hospitalització se situa en un 1,5% i la de letalitat en 3,2%. També destaca que la taxa de positius amb relació a les proves fetes és del 2,6%, xifra que considera bo. Ha recordat que "l'esforç de la població contra la Covid-19" servirà per aturar l'acceleració de la transmissió del virus al país. "Protegim a les persones", ha afegit abans de fer una crida a seguir les recomanacions bàsiques de prevenció, així com les noves mesures temporals, per aturar l'acceleració de la transmissió del coronavirus. Ha fet esment als factors específics d'Andorra que contribueixen a propagar la infecció a causa de l'alta densitat de població, la gran quantitat de visitants i la gran mobilitat dels ciutadans del país a l'estranger.

Ha defensat les mesures per "gestionar bé la crisi sanitària i tenir una bona temporada d'hivern. Si el país no ens funciona econòmicament, la salut tampoc no ens anirà bé", ha subratllat. Així mateix, ha avançat que s'estudia l'adquisició de tests ràpids d'antígens però que encara no hi ha evidència científica de la fiabilitat amb pacients lleus i asimptomàtics. Finalment, ha comentat que el ritme de contagis no serà suficient per aconseguir la immunitat col·lectiva (perquè el percentatge de la població que ha passat la malatiaés baix) i que cal esperar la vacuna. En funció de l'evolució de la pandèmia es decidirà la celebració d'actes com ara l'Andorra Shooping Festival.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending