Un únic positiu en les darreres 24 hores confirma la “bona tendència” de l’evolució del coronavirus

Hi ha 756 casos confirmats dels quals ja només 151 actius mentre que a l’hospital únicament queden ingressats deu pacients, tres a l’UCI

19 pacients segueixen ingressats a l'hospital de Meritxell.
19 pacients segueixen ingressats a l'hospital de Meritxell.

Les dades de la pandèmia del coronavirus a Andorra continuen seguint, en paraules del ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, “una bona tendència”. En les darreres 24 hores, s’ha registrat únicament un nou positiu. Al mateix temps, segueix augmentant a poc a poc el nombre de persones que han superat la malaltia, metre que es redueixen els pacients encara actius. A més, no s’ha hagut de lamentar cap nova víctima mortal.

Benazet ha actualitzat el balanç de l’epidèmia, que suma un nou cas detectat via PCR. Això situa el total en 756. D’ells, 48 han acabat perdent la vida. En les darreres hores s’han pogut donar noves altes, fet que eleva el total fins a les 557. Al mateix temps, continua a la baixa el nombre de pacients que encara pateixen la Covid-19. Ja són només 151.

Un punt molt positiu és la davallada de la “tensió” al qual l’epidèmia està sotmetent el sistema sanitari. En concret, l’hospital. Allà només queden ingressats deu pacients, dels quals únicament tres a la unitat de cures intensives (UCI). En les darreres hores, un d’ells ha pogut ser desconnectat del respirador mecànic, màquina al qual sí que estan connectats els altres dos.

Casos totals coronavirus 11 de maig

 

Pel que fa a la planta medicalitzada del Cedre, hi ha dinou pacients interns. Set d’ells provenen del brot que es va detectar a Salita. Hi ha sis padrins que es troben en la fase final de la malaltia, esperant que una segona PCR permeti poder donar-los l’alta definitiva.

Nous casos de coronavirus - 11 de maig
 

A banda, una cinquena part dels pacients actius, 31, pertanyen al col·lectiu de professionals sanitaris. Encara hi ha quatre membres dels cossos especials que també han estat contagiats amb la Covid-19.

Des del Govern es valoren positivament les dades, ja que segueixen la bona dinàmica dels darrers dies. “Veiem una bona tendència”, ha afirmat Benazet, tot posant en relleu que “és excel·lent quan a xifres de casos nous” com, també, pel que fa a la “tensió sobre el sistema sanitari”.

Casos actius de coronavirus - 11 de maig
 

 

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending