L’UdA oferirà formacions en salut mental i addiccions

La Universitat ha signat un conveni amb el ministeri per tal d’impartir cursos destinats al personal d’infermeria i a altres agents implicats

Moment de la signatura entre l'UdA i el ministeri de Salut.
Moment de la signatura entre l'UdA i el ministeri de Salut. SFGA

Aquest dilluns la Universitat d’Andorra (UdA) ha signat un conveni amb el ministeri de Salut per tal de desenvolupar un programa acadèmic en el marc de la implementació del Pla Integral de Salut Mental i Addicccions (PISMA). D’aquesta manera, l’UdA oferirà diferents cursos centrats en aquest àmbit destinats, d’una banda, al personal d’infermeria i, de l’altra, a altres agents implicats.

El primer curs està dirigit a infermers que vulguin formar-se en salut mental i addiccions o aquells que estiguin en altres àmbits i que vulguin actualitzar la seva atenció a persones amb aquestes condicions. Té com a objectius principals ampliar el coneixement sobre els sistemes de salut nacionals, així com sobre psicopatologies, aportant la visió d’intervenció assistencial seguint el model d’atenció centrada en la persona o donar eines per planificar i dissenyar plans d’atenció individualitzats. Tindrà una càrrega de 4,5 crèdits europeus i consta de 81,5 hores presencials i 53,5 hores de dedicació per preparar les sessions.

El segon curs va dirigit a agents comunitaris i socials, com agents de policia, penitenciaris i de seguretat, bombers i professionals que treballin en activitats de lleure o esportives que s’interessin per actualitzar els seus coneixements en salut mental. Tindrà una càrrega d’1,5 crèdits europeus i constarà de 24 hores presencials i 21 de dedicació per preparar les sessions. En ambdós casos, el ministeri de Salut subvenciona els estudis en un 80% del preu.

Etiquetes

Comentaris

Trending