L’UCI es buida de pacients Covid

Es confirma l’alta del darrer pacient que queda ingressat per culpa d’un coronavirus que segueix sense tenir nous positius i amb la davallada dels casos actius

Una ambulància estacionada a l'hospital.
Una ambulància estacionada a l'hospital. Toni Solanelles

La unitat de cures intensives de l’hospital de Meritxell ja no té ingressat cap pacient de coronavirus. La dada confirma la bona evolució de l’epidèmia de Covid-19 al Principat, que novament suma una jornada sense detectar cap nou positiu, al mateix temps que es redueix el nombre de pacients que encara pateixen la malaltia. Ja només en queden 33.

De fet, a l’hospital, en global, ja només queden set pacients ingressats. D’ells, cal recordar, la majoria són padrins que ara fa uns dies van ser traslladats des de les plantes medicalitzades que s’havien muntat a la residència sociosanitària del Cedre. El darrer afectat que quedava a l’UCI ha donat negatiu en dues PCR consecutives i, per tant, es considera oficialment curat.

Se suma, doncs, a les 679 persones que han pogut superar la malaltia al país des de l’esclat de l’emergència sanitària. Tres més que en l’actualització de dimarts que, evidentment, es tradueixen en una nova caiguda dels casos actius: de 36 a 33.

casos totals coronavirus 27 maig

En total, es mantenen els 763 detectats des de l’inici de la pandèmia pel sistema sanitari. A aquests també cal sumar els que s’hagin pogut localitzar gràcies a un programa de tests massius que ha tancat aquest dimecres la majoria dels Stop Labs.

Una altra bona notícia de l’actualització de dades és que segueix sense variar el nombre de víctimes mortals causat per la pandèmia. Des de fa gairebé dues setmanes no s’ha de lamentar cap defunció, fet que manté el total en 51.

nous casos coronavirus 27 maig 

Pel que fa als col·lectius professionals, dues de les altes de les darreres hores corresponen a sanitaris. Per tant, ja només queden set encara amb la malaltia activa. Un altre dels pacients a l’espera de l’alta és membre dels cossos especials.

casos actius coroanvirus 27 maig

 

Etiquetes

Comentaris

Trending