Troben mort al seu pis un padrí contagiat amb coronavirus

La família el va trobar després de dos dies de no poder comunicar-se amb ell i les proves posteriors han confirmat que tenia la Covid-19, el que el converteix en la víctima 130 d’una pandèmia que, en línies generals, segueix evolucionant a la baixa

L'hospital Nostra Senyora de Meritxell.
L'hospital Nostra Senyora de Meritxell. Altaveu

Un home de 86 anys va ser trobat el passat dissabte mort al seu domicili. Feia dos dies que havia perdut la vida i quan la família no va tenir notícies d’ell van anar al pis i el van trobar ja cadàver. Les proves posteriors realitzades han detectat que s’havia contagiat amb coronavirus. Per tant, oficialment és la víctima 130 a Andorra d’una pandèmia que segueix amb una evolució a la baixa: només catorze positius el darrer cap de setmana i els casos actius a punt de baixar de la barrera del centenar.

El difunt tenia 86 anys. Vivia sol al seu domicili, tot i que cada dia parlava amb la seva família. El darrer dia a fer-ho havia estat dijous. Divendres, ja no va contestar. Dissabte, tampoc. Alarmats per la situació, es van presentar al pis i el van trobar ja cadàver.

Les 41 altes donades els darrers dies han fet davallar els casos actius, que estan a punt de caure, per primer cop en setmanes, per sota del centenar

Posteriorment, se li va fer una prova PCR. Aquesta va resultar positiva, tot i que no està clar que la Covid-19 fos la causa directa de la defunció, ja que també tenia patologies prèvies. De fet, en un primer moment no es va pensar en el coronavirus. Ara, però, ha quedat confirmat que l’home s’havia contagiat. I que, per tant, malauradament és la víctima 130 de la pandèmia al país.

Una epidèmia que, malgrat l’òbit registrat, continua, en línies generals la tendència a la baixa de la cinquena onada provocada per la irrupció de la variant Delta. Entre divendres i dilluns s’han detectat només 14 nous positius, el que suposa una mitjana inferior als cinc diaris. Això sí, aquests nous contagis fan que el nombre de persones que han patit la Covid-19 al país des de l’esclat de la crisi sanitària superi ja les 15.000. En concret, 15.002.

Al mateix temps, en els darrers dies s’han pogut donar fins a 41 noves altes. Per tant, hi ha una important disminució dels casos actius. Se situen molt a prop de davallar per sota del centenar per primer cop en moltes setmanes. Ara n’hi ha 102.

Pel que fa a l’hospital de Meritxell, es mantenen els sis ingressats de divendres. D’aquests, quatre es troben a planta i dos més a la unitat de cures intensives. Aquests darrers, però, han evolucionat positivament les últimes jornades i han pogut ser desconnectats del respirador mecànic.

La campanya de vacunació també ha avançat lleugerament aquests dies. S’han inoculat 257 vaccins, la majoria dels quals en segones dosis. Per tant, ja són 44.933 les persones que tenen la pauta completa al país.

Comentaris (3)

Trending