Salut trucarà per oferir la tercera dosi i no caldrà apuntar-se de nou a la plataforma de registre

En les darreres hores, els casos actius s’han tornat a enfilar per sobre dels 200 mentre que també creixen el nombre de classes amb algun alumne aïllat al seu domicili

Una sanitària es prepara per a una vacunació.
Una sanitària es prepara per a una vacunació. ARXIU

22 de novembre. A partir d’aquesta data és quan s’iniciarà l’administració de terceres dosis de vacunes als majors de 65 anys. Des del ministeri s’anirà citant a aquelles persones que ja estiguin inscrites a la plataforma de vaccinació. Paral·lelament, respecte a l’evolució de la pandèmia, la situació es torna a complicar al sistema educatiu, amb un increment de les aules amb alumnes aïllats. A més, els casos actius tornen a superar les dues centenes.

Segons va explicar el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, en la roda de premsa de dimecres, quan es va anunciar que es començarien a administrar terceres dosis a persones especialment vulnerables, sigui per la seva edat -més de 65 anys- o perquè pateixen alguna patologia-, la idea inicial era que la gent s’hagués de tornar a inscriure en la plataforma de registre. Aquest dijous, però, Govern ha informat que “des del ministeri s’anirà programant la vacunació i se citarà a les persones que ja estiguin apuntades i estiguin dins de la franja d'edat prevista”. A més, caldrà que compleixin tres condicions: tenir ja dues dosis, que faci més de sis mesos des de l’administració de la darrera i que no hagin passat la Covid-19.

Vacunació d'una persona.

Relacionat

Les persones de més de 65 anys que vulguin podran rebre la tercera dosi contra la Covid

Pel que fa a l’evolució de la pandèmia, en les darreres hores s’ha tornat a enfilar el nombre de casos actius. Novament, es troben per sobre dels 200. En concret, 207. Això es deu al fet que s’han detectat fins a 25 positius i, en canvi, només s’ha pogut donar 12 altes.

De moment, però, es manté controlada la pressió que l’epidèmia genera sobre el sistema sanitari. Així, a l’hospital segueixen ingressades només dues persones. Una, a cures intensives, sota ventilació mecànica; i l’altra a planta.

On ha empitjorat la situació és al sistema escolar. S’han incrementat de forma notable les aules amb algun estudiant aïllat a domicili. Han passat d’una a vuit, mentre que tretze grups més es troben sota vigilància passiva.

Comentaris (6)

Trending