Salut, Esports i Economia treballen en el disseny d’una mútua esportiva de nivell internacional

Martínez Benazet admet que el prestigiós i controvertit traumatòleg Ramon Cugat ha mostrat interès per instal·lar-se al país i podria optar al dispositiu que es vol tenir definit durant aquest trimestre

Una imatge del doctor Ramon Cugat.
Una imatge del doctor Ramon Cugat. ARXIU

Diversos departaments governamentals lligats als ministeris de Salut, Esports i Economia estan treballant en el disseny d’una mútua esportiva que hauria de tenir un nivell de primer ordre i que es concessionaria a través d’un concurs internacional que s’està preparant. La voluntat del Govern és tenir “dibuixat” aquest nou dispositiu i definit el plec de bases durant el primer trimestre d’aquest any.

Un els especialistes que podria optar per fer-se càrrec de l’esmentada mútua, que hauria de millorar al país les prestacions que es donen en matèria de medicina de l’esport, segons que ha explicat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, és el prestigiós i controvertit especialista en cirurgia ortopèdica i traumatologia Ramon Cugat. Amb tot, el titular de Salut ha deslligat l’interès d’aquest metge per instal·lar-se al Principat de la mútua esportiva, encara que poden acabar sent coincidents.

“El doctor Cugat ha manifestat interès per Andorra i ho està valorant en aquest moment”. No obstant, Martínez Benazet ha assegurat que el traumatòleg ha evidenciat “un punt d’interès però no ha avançat més que això”

“Durant aquest trimestre la mútua ha d’estar dibuixada i a punt de convocar-se el concurs internacional”, ha admès Martínez Benazet a preguntes de l’Altaveu. El ministre ha explicat que “volem implementar una millora d’interès per a l’esport i la salut” i ha recordat que esport i salut són vectors amb els quals el Govern compta per impulsar projectes que dotin el Principat d’un major atractiu. D’aquí que es tracti d’un “projecte molt transversal” amb implicació de diversos ministeris.

La mútua, sobre la qual s’està treballant en el disseny del dispositiu i en l’elaboració el plec de bases per a la seva licitació, hauria de tenir un doble rol, preventiu i terapèutic. Les empreses -institut, fundació- del doctor Cugat, conegut especialment pel seu vincle amb futbolistes de primer nivell i clubs com el Barça o el Manchester City, podran optar al concurs com ho podran fer altres societats. En fi, caldrà veure la lletra menuda del plec de bases per veure si els pot convenir o si, directament, hi ha vestits a mida.

El que està clar, segons el titular de Salut, és que més enllà del dispositiu de la medicina de l’esport, “el doctor Cugat ha manifestat interès per Andorra i ho està valorant en aquest moment”. No obstant, Martínez Benazet ha assegurat que el traumatòleg ha evidenciat “un punt d’interès però no ha avançat més que això”. Fa mesos l’Altaveu va contactar amb la clínica Cugat a Barcelona per saber del seu suposat interès pel Principat i encara és hora que hi hagi cap resposta.

Etiquetes

Comentaris

Trending