El SAAS reforçarà les plantilles de l'UCI i de medicina interna

L'objectiu és que el personal sigui versàtil i en alguns casos s'haurà de seguir una formació que no hauran de fer aquells que ja han treballat amb pacients de Covid-19

Un dels quiròfans de l'hospital.
Un dels quiròfans de l'hospital. Altaveu

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet ha dit aquest dimarts que es reforçaran les plantilles de l'UCI, del servei de medicina interna, i "també aquesta àrea que es va improvisar i que serà mòbil, d'hospitalització de persones grans o depenents amb Covid". L'objectiu és que les persones siguin versàtils i estiguin formades en el cas d'un nou brot del coronavirus.

El ministre, que ha comparegut a la comissió legislativa de Sanitat del Consell General, ha comentat "que és difícil concretar el número d'efectius perquè s'està fent l'estudi. S'hi està treballat i aviat tindrem un dibuix més precís". Es formarà a tots els professionals -metges, infermeres i auxiliars- perquè puguin intervenir en casos de coronavirus.

Així mateix, també es vol reforçar el servei d'Epidemiologia del ministeri de Salut. "Els intensivistes ja tener formació perquè durant la pandèmia s'han dedicat pràcticament a això i a treballar amb la respiració assistida. S'han dedicat a ventilar malalts de Covid". Tampoc l'hauran de fer les infermeres i auxiliars que ja han tractar pacients de coronavirus".

Martínez Benazet ha tingut paraules d'agraïment per a la tasca de les auxiliars. "És molt díficil estar en una àrea de Covid on t'has de protegir molt bé". La formació serà per a persones que estan en un altre servei i cal que estiguin al corrent de tots els protocols per quan hagin d'anar a una àrea de coronavirus.

Etiquetes

Comentaris

Trending