El SAAS confirma casos de bronquiolitis però sense un augment significatiu

Vista l’alta incidència als països veïns, s'està fent un seguiment estret i se segueix l'evolució de l'epidèmia

Entrada a l'hospital.
Entrada a l'hospital. TONI SOLANELLES

El SAAS informa en un comunicat que, tot i haver-hi casos al nostre país de bronquiolitis, de moment no s’ha detectat un augment significatiu del virus comparable amb el dels països del nostre entorn. Vista l’alta incidència als països veïns, s’està fent un seguiment estret dels casos detectats i estan pendents de l’evolució de l’epidèmia.

Les infeccions respiratòries agafen embranzida i comencen a guanyar terreny a Andorra. La que més preocupa ara és l'onada de bronquiolitis amb un augment de casos. Res, però, comparable amb els països de l'entorn o en les zones més pròximes a Catalunya on la incidència ja és superior al pic de contagis que hi va haver el 2019, abans de la pandèmia, i els casos encara podrien continuar creixent fins a la setmana que ve.

Es tracta d´una infecció de les vies respiratòries més petites (bronquíols) que afecta a nens de fins a dos anys i és més freqüent en les estacions de tardor i hivern. Generalment afecta més els lactants menors de sis mesos de vida, ja que tenen els conductes respiratoris més estrets, amb la qual cosa s’obstrueixen amb més facilitat.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending