Pediatres i metges referents podran derivar al servei de psicologia

El Col·legi Professional encara negocia amb el Govern les patologies que s’hauran d’incloure, però es donarà importància a aquelles que més abunden a la societat, com l’ansietat o la depressió

La presidenta del COPSIA aquest matí al CTEO
La presidenta del COPSIA aquest matí al CTEO

El Col·legi Professional de Psicòlegs (COPSIA) es troba negociant amb el Govern les patologies que s’hauran d’incloure a la cartera de serveis. Així ho ha assegurat la presidenta, Sílvia Palau, durant la visita que s’ha portat a terme al Centre de Tecnificació d’Ordino (CTEO). D’aquesta manera, tot apunta a que es prioritzaran aquelles malalties que afecten a un gruix més gran de la població, com els trastorns depressius i d’ansietat.

“Ens agradaria poder incloure-ho tot, però s’entén que tenim una necessitat actual i procurem que s’incloguin aquelles que més afecten a la societat”, ha explicat Palau. En aquest sentit, les malalties o trastorns que més afecten a la societat serien la depressió, l’ansietat, l’estrès posttraumàtic o els trastorns de la conducta alimentària. Actualment, des del col·legi consideren que és molt possible que cada cop augmentin més els casos d’aquestes afectacions, i que poden ser a diferents nivells. “Estem treballant molt per classificar les patologies com a moderades, lleus o greus, i poder-ho fer d’una manera accessible per a tots, tant pel Govern com per nosaltres”, ha indicat Palau.

Pel que fa a les derivacions, el COPSIA té tancat que puguin ser pediatres, metges referents i qualsevol professional psicòleg que atengui a la Unitat de Consultes Addictives. Els psicòlegs que atendran dintre de la cartera de serveis, ha explicat Palau, estaran especialitzats en l’àmbit clínic. L’aspecte econòmic és un dels que encara no s’ha tancat ni treballat. “El que nosaltres volem és apropar tothom a la psicologia, i entenem que no tot el món ho pot assumir”, ha assegurat Palau.

Pel que fa als terminis, la presidenta del COPSIA ha assenyalat que l’ideal seria poder-ho tenir abans de l’estiu, però que les tasques de negociació encara no estan suficientment avançades. Per aquest motiu, s’ha posat l’objectiu en poder tenir-ho tot clar i enllestit per al setembre o, com a molt tard, a l’octubre.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending