Les primeres proves TMA es faran a finals de setmana

Les màquines cedides per Grífols trigaran uns tres dies a estar instal•lades i, un cop es faci la formació per fer-les servir, es convertiran en la principal tècnica per diagnosticar els casos de coronavirus

Un laboratori d'investigació de Grífols.
Un laboratori d'investigació de Grífols. ARXIU

Les màquines TMA cedides per la multinacional farmacèutica Grífols han arribat aquest dilluns al matí. Al llarg d’aquesta setmana s’instal·laran i es preveu que ja en pocs dies es puguin començar a fer proves de diagnòstic del coronavirus. Serà, s’ha explicat des del Govern, la tècnica principal a l’hora de detectar a partir d’ara si una persona amb símptomes o bé amb una IgM positiva en el test d’anticossos pateix o no la Covid-19.

Els aparells han arribat aquest dilluns al matí i, com ha explicat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ja estan en “fase d’instal·lació”. Es preveu que uns tres dies estiguin ja correctament ubicades i, a partir de llavors, caldrà una formació als professionals sanitaris que les han de fer servir. S’entén que amb entre dos o tres dies més serà necessari per garantir un ús correcte.

Tot i això, es preveu que les primeres proves ja es podran realitzar a la vegada que es fa aquesta formació. Per tant, a finals d’aquesta setmana es tindran els primers diagnòstics efectuats amb aquest sistema, creat per Grífols.

De fet, Benazet ha avançat que, a partir d’ara, aquesta serà la “tècnica principal” que s’emprarà a l’hora de detectar el coronavirus. En primer lloc, perquè es tracta “d’una PCR més evolucionada”, ja que “té més sensibilitat”. En segon terme, perquè els resultats seran més immediats, ja que no caldrà enviar les mostres fora del país.

El ministre de Salut ha apuntat que les màquines TMA seran realment útils en la lluita contra la Covid-19. Entre altres coses, ha manifestat que “ens donaran l’empenta final per poder acabar la ronda de PCR” per analitzar les persones a qui s’ha detectat ImG positives en la primera fase del programa de tests massius.

-

Relacionat

Salut anuncia que Grífols provarà a Andorra el seu model propi de PCR per detectar la Covid-19

Etiquetes

Comentaris

Trending