Les persones que no es poden vacunar per decisió mèdica esclaten: la solució del Govern no arriba

Martínez Benazet va anunciar un protocol que Espot va rebaixar després a un certificat que doni accés a proves diagnòstiques gratuïtes però ni s’ha habilitat aquesta fórmula ni es considera adequada

Ciutadans fent cua a l'antiga plaça de braus.
Ciutadans fent cua a l'antiga plaça de braus. Toni Solanelles

El passi sanitari continua sent necessari per accedir a molts establiments, per acudir a molts serveis. Ja no és només anar al bar. Poder tallar-se els cabells o anar al cinema amb un fill també requereix, ara per ara, el passi Covid. Evidentment, no només vacunant-se es té accés al document verd. Però hi ha una bossa de ciutadans més gran de la que pot semblar que es voldria vacunar però no ho pot fer per prescripció mèdica. I davant d’això, per ara, no tenen més remei que haver-se de fer una prova de detecció del virus cada cop que vulguin anar a un lloc.

Diverses persones que es troben en aquesta situació -i que asseguren que es vacunarien si mèdicament els fos possible- estan indignats amb el fet que el Govern, l’administració, va anunciar una solució ad hoc que no ha arribat. Per als afectats, i és comprensible, haver-se d’anar a fer una TMA o un test d’antígens quan han d’anar a la perruqueria perquè no poden obtenir el passi Covid de doble pauta de vacunació perquè no es poden vaccinar no és cap solució.

Un telèfon mòbil amb l'aplicació AndorraSalut, que demana el certificat digital.

Relacionat

Protocol específic perquè el pass sanitari no perjudiqui les persones que no es poden vacunar

Fa unes setmanes, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va anunciar un protocol per resoldre aquesta casuística. El metge que no prescrivia la vacuna i dos experts més que confirmessin la decisió certificarien el fet i això donaria certs drets a aquelles persones que no es poden vacunar per resolució mèdica. El 7 de desembre, el cap de Govern, Xavier Espot, va matisar una mica el primer anunci. Però en essència, va venir a dir el mateix.

Al final, tot es resumeix amb el fet que dites persones tindran accés a tantes proves de detecció de la Covid com necessitin sense haver de pagar. Suposadament, calia un decret que deixés clar aquesta mena de protocol o com se li vulgui dir. Però per ara, no hi ha res de res de tot això. I segons els afectats, la resposta que reben és que com que hores d’ara els TRA i les TMA ja són gratuïtes, no cal res més. I el que reclamen els afectats és una solució més perenne. Entenen que no sigui un passi de lliure accés. Però tampoc que els calgui un test cada vegada que decideixin anar al gimnàs, per posar un altre exemple.

Etiquetes

Comentaris (11)

Trending