Pequín anuncia “resultats esperançadors” a la fase 1 d’una vacuna contra el coronavirus

El fàrmac s’ha testat amb 108 voluntaris que han desenvolupat anticossos contra la Covid-19 però els responsables alerten que cal cautela, ja que encara queda un llarg camí a recórrer

La vacuna de la Covid-19 és el gran objectiu de molts projectes.
La vacuna de la Covid-19 és el gran objectiu de molts projectes.

La cursa per trobar la vacuna contra el coronavirus avança. Si ara fa uns dies era la farmacèutica americana Moderna qui feia públic els primers resultats positius d’un fàrmac, ara ha estat l’equip de l’Institut de Biotecnologia de Pekín i la companyia Cansino Biològics, de la Xina, qui ha anunciat també dades esperançadores dels seus experiments. El medicament, apunten, permet que els voluntaris en què s’ha testat generin anticossos contra la Covid-19.

L’estudi s’ha publicat a la prestigiosa revista mèdica The Lanchet i indica que s’han fet assaigs amb 108 persones sanes. Per un costat, la vacuna és segura, ja que els pacients a qui s’ha inoculat no han mostrat efectes secundaris adversos. Per l’altra, permet al cos generar anticossos contra la malaltia. Per tant, els resultats són, com a mínim, esperançadors.

Ara bé, el camí al davant és encara llarg. L’equip xinès manté ara una segona fase de proves amb 500 pacients, entre altres objectius per veure quina seria la dosi necessària per garantir que la vacuna crea una protecció contra la Covid-19. En un estadi similar preveu estar el fàrmac de Moderna a l’estiu.

Assaig en un laboratori clínic.

Relacionat

Una farmacèutica anuncia que la seva vacuna del coronavirus ofereix resultats prometedors

Malgrat aquests resultats, des de l’institut xinès es recomana cautela. “Les dades són prometedores, però encara estem lluny de poder dir que la vacuna està disponible per a tothom”, ha indicat la doctora Wei Chen. El projecte empra un virus del refredat comú debilitat que comparteix part del material genètic amb el coronavirus. Amb això es vol que el sistema immunitari del pacient generi els anticossos que atacarien la Covid-19 si la detecten a l’organisme.

El primer pas, però, està fet. Caldrà veure si la resta s’aconsegueixen fer i a quina velocitat. El de Pekín i el de Moderna són només dos dels projectes que a tot el món cerquen la vacuna contra el coronavirus. Hi ha més de 100 en una cursa sense precedents en la història.

La vacuna del coronavirus centra ara molts esforços internacionals.

Relacionat

Fins a 120 projectes per buscar una vacuna contra el coronavirus

Etiquetes

Comentaris

Trending