Els pacients actius amb coronavirus davallen per primer cop del centenar

Hi ha 95 persones encara patint la malaltia -sense comptar els positius detectats a partir dels tests massius- i 615 ja amb l’alta mèdica, mentre que no s’ha detectat cap cas nou per segon dia consecutiu

Una imatge de l'accés a Urgències de l'hospital.
Una imatge de l'accés a Urgències de l'hospital. Toni Solanelles

El nombre de pacients afectats pel coronavirus ha baixat, per primer cop des de març, del centenar. Així es reflecteix a l’actualització de les dades sanitàries feta pel Govern, que per segon dia consecutiu no registra cap nou positiu. La mala notícia és que part del descens de casos actius es deu a dues defuncions, que situen en 51 el total provocades per la Covid-19 a Andorra.

El total de positius registrats al Principat des de l’esclat de l’emergència sanitària es manté en 761. Això sí, cal tenir present que entre aquests no es troben els casos detectats amb els resultats de la primera ronda de cribratge amb tests d’anticossos -38 segons ens va informar divendres-. D’aquests, 51 han perdut la vida, fet que situa la taxa de letalitat per sobre del 6,7%.

Una ambulància estacionada a l'hospital.

Relacionat

Dues defuncions a l’hospital fan superar el llindar del mig centenar de víctimes per coronavirus

Més enllà de les morts -un home de 75 anys que es trobava a la unitat de cures intensives (UCI) de l’hospital de Meritxell i una dona de 77 que estava ingressada a planta-, la resta de dades segueixen evolucionant de forma positiva. Així, el nombre de casos actius torna a baixar i queda ja per sota del centenar. En concret, 95. I, al contrari, segueix pujant el nombre de persones que han superat la Covid-19, que ja arriba als 615.

casos total coronavirus 16 maig     

Aquestes dades surten després d’haver rebut en les darreres hores els resultats de fins a 259 proves PCR. D’elles, únicament una ha sortit positiva, que correspon a un pacient que espera un segon negatiu per obtenir l’alta mèdica definitiva.

A l’hospital es mantenen ingressades nou persones, de les quals únicament una a l’UCI. Pel que fa a la planta medicalitzada del Cedre, el nombre d’interns s’ha reduït de forma significativa. Ha passat de divuit a només tretze. D’ells, set provenen d’altres residències. Concretament de Salita i de Clara Rabassa. Tres padrins estan pendents d’una segona PCR negativa que els permeti considerar-se totalment curats.

nous casos coronavirus 16 maig

També ha experimentat un considerable descens la xifra de professionals sanitaris infectats. Dels 27 de divendres s’ha passat a 22. En canvi, es mantenen els dos pacients que pertanyen a les plantilles dels cossos especials.

casos actius coronavirus 16 maig

Etiquetes

Comentaris

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.