Operacions més àgils a l’hospital amb nova maquinària informàtica

El SAAS comença a implementar aquest dilluns el que hauria de ser el retorn progressiu a la normalitat, reprogramant cites i intervencions ajornades pel coronavirus

Una professional del SAAS usa un dels nous ordinadors.
Una professional del SAAS usa un dels nous ordinadors. SAAS

Les intervencions quirúrgiques podran ser més àgils del que ho eren fins ara a l’hospital. Entre d’altres coses, l’esclat de la pandèmia va fer que moltes coses es retardessin. Una d’aquestes, l’arribada de nova maquinària informàtica que el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) havia encomanat feia algun temps. Des de la setmana passada els quiròfans s’han anat equipant amb els nous ordinadors, que permetran donar una resposta més ràpida en alguns casos.

 

I és que aquests equips informàtics  dels quiròfans introdueixen moltes millores com ara poder escriure des del mateix quiròfan a la història clínica compartida del pacient, consultar dades del pacient, introduir la medicació... Una altra de les qüestions que també permetrà als pacients i també als professionals treballar millor és el fet que amb aquests terminals els cirurgians o els integrants de l’equip mèdic podran veure in situ les imatges de radiologia, de TACS, ressonàncies i poder-les projectar a la pantalla satèl·lit de les làmpades dels quiròfans, i d’aquesta manera sortir de dubtes si en tenen cap.

Una imatge de l'accés a Urgències de l'hospital.

Relacionat

L’hospital inicia dilluns un pla per reprogramar visites o proves anul·lades per la pandèmia

Els equips informàtics han arribat a temps just per començar a funcionar amb la ‘nova normalitat’. Aquest dilluns el SAAS comença a fer efectiva la implementació del pla de retorn a una progressiva normalitat després d’haver aturat la immensa majoria de l’activitat ordinària per poder donar resposta a l’epicentre de la crisi del coronavirus. A partir d’avui es comencen a reprogramar visites i intervencions que es van ajornar al seu dia. I es farà a partir de la priorització que farà cada unitat o departament respecte de la urgència o transcendència d’allò que al seu moment es va deixar en l’aire.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending