Els nous casos de coronavirus segueixen per sobre dels 40 diaris

En les darreres hores, Salut ha diagnosticat 44 pacients amb la Covid-19, fet que a poc a poc s’apropi la barrera dels 8.000 infectats des de l’esclat de la crisi sanitària

Entrada a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell.
Entrada a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell. Altaveu

Salut ha diagnosticat en les darreres hores 44 nous persones amb coronavirus, mantenint la tendència de l’última setmana, amb una mitjana de casos per sobre la quarantena. A l’hospital de Meritxell es troben ingressades 16 persones, després que una de les pacients de planta hagi mort. On hi ha una sensible millora és en el sistema escolar, amb una davallada del nombre d’aules amb tots o algun alumne confinat al seu domicili.

L’actualització de dades epidemiològiques revela que el nombre de casos nous diaris segueix sense disminuir i se situa en una mitjana per sobre dels 40 en les darreres jornades. Entre dilluns i dimarts, hi ha hagut 44 persones diagnosticades amb Covid-19, fet que situa el total des de l’inici de la pandèmia en 7.919. És a dir, ja a prop de la barrera dels 8.000 infectats. D’aquests, 7.062 corresponen a la segona onada iniciada el juliol.

Sensible millora de la situació al sistema escolar: de 25 aules amb algun o tots els alumnes confinats a domicili s'ha baixat a només 14

La pitjor notícia de l’actualització -avançada fa unes hores per Altaveu- és la confirmació de la víctima mortal numero 84 provocada pel coronavirus a Andorra. Es tracta d’una dona de 84 anys que es trobava ingressada a l’hospital. Estava a planta, no pas a la unitat de cures intensives.

Al centre sanitari hi continuen 16 persones. D’aquestes, tretze a planta i tres més a l’UCI. D’elles, només una sota ventilació mecànica. És a dir, en les darreres hores s’ha pogut desintubar un dels pacients.

En total, hi ha 475 casos actius. Es tracta d’una xifra gairebé idèntica (tot just un mes) que la de dilluns. En les darreres hores s’han pogut confirmar 43 recuperacions.

Pel que fa a l’afectació de la pandèmia al sistema escolar, aquí sí que es pot parlar d’una sensible millora. De les 25 aules en situació de vigilància activa dilluns, s’ha baixat a 14. D’aquestes, cinc tenen tots els seus alumnes aïllats al domicili, mentre que en nou casos la mesura afecta només alguns dels estudiants. 37 grups més estan en situació de vigilància passiva.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending