Mor a l’UCI un home contagiat amb coronavirus a Sant Vicenç d’Enclar

És la víctima 93 de la pandèmia al Principat i la setena conseqüència del violent brot de Covid-19 que ha afectat gairebé a tots els padrins de la residència

La vigília de Reis es va detectar un brot que va tenir conseqüències molt greus a la clínica.
La vigília de Reis es va detectar un brot que va tenir conseqüències molt greus a la clínica. Cristian Cortés

El coronavirus suma una nova víctima mortal a Andorra. Es tracta d’un home que es trobava ingressat a la unitat de cures intensives de l’hospital de Meritxell, on havia estat traslladat des de Sant Vicenç d’Enclar, on residia des de feia poc. És la setena defunció conseqüència del violent brot de Covid-19 que ha afectat la residència sociosanitària. I, també, la número 93 provocada per la pandèmia al Principat.

Malauradament, el brot a Sant Vicenç, que ha afectat la pràctica totalitat de residents, amb una única excepció, la d’un intern que ja havia patit la malaltia, segueix causant estralls. Una persona que es trobava a l’UCI a conseqüència de la gravetat del seu estat ha acabat perdent la vida aquest dijous. D’aquesta forma, se suma una nova víctima mortal de l’epidèmia, que a poc a poc s’acosta al centenar de defuncions. El finat és un home de menys de 70 anys però afectat per múltiples patologies i que ja presentava una situació molt fràgil abans de contraure el virus.

Pel que fa a les dades epidemiològiques, en les darreres hores s’han diagnosticat 71 nous positius. Això eleva el nombre total de persones contagiades a Andorra a 9.379. Tot i això, el nombre de casos considerats actius ha davallat lleugerament gràcies a les altes donades. De 817 ha passat a 812.

La tensió sobre el sistema sanitari s’ha relaxat, especialment a planta. Dels 40 pacients ingressats dimecres, s’ha baixat a 33, tot i que deu continuen a l’UCI, tots ells requerint respiració mecànica. A planta hi ha 23 persones, sis menys.

A la planta Covid-19 del Cedre hi ha 17 padrins, però alguns dels provinents de Sant Vicenç han pogut ser retornats a la residència. Ara, en queden 7, que se sumen a 5 de Salita i a 1 intern que es va contagiar a l’Albó. Quatre dels pacients atesos han arribat derivats des del servei d’urgències de l’hospital.

Al sistema escolar, hi ha 48 classes sota vigilància activa, és a dir, amb algun o tots els seus alumnes confinats a domicili. Vuit ho estan de forma completa i 40 més parcialment, a més de 38 vigilància passiva.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending