Investigació oberta per aclarir el contagi massiu d’estudiants valencians al Pas de la Casa

El Govern no ha rebut cap comunicació de les autoritats sanitàries valencianes però diversos ministeris han obert processos per saber què va passar i determinar quines mesures es van contravenir

Una part del grup de valencians va estar el 31 de desembre a la tarda a pistes.
Una part del grup de valencians va estar el 31 de desembre a la tarda a pistes.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha assegurat que “s’han obert una sèria d’investigacions i processos administratius” per tal d’aclarir el contagi massiu d’estudiants valencians al Pas de la Casa. Malgrat que les autoritats sanitàries valencianes no han contactat amb el Govern del Principat, les imatges que han transcendit són prou evidents com per iniciar un procés més enllà de les actuacions policials que hi va haver al seu dia “per saber què va passar”.

El titular de Salut ha assegurat que són “els diversos ministeris competents” els que estan fent les indagacions oportunes en l’àmbit administratiu per determinar quines mesures “es van contravenir” perquè sembla evident que aquells que haurien hagut de fer complir la normativa no ho van fer. El distanciament o aforament dins de locals privats -de restauració o els aparthotels on van estar allotjats- s’està avaluant per mirar fins a quin punt hi va haver una vulneració normativa que facilités la propagació del virus.

Aglomeracions al Pas de la Casa la nit de Cap d'Any.

Relacionat

Els estudiants valencians que han acabat contagiats van causar diversos desperfectes al Pas

Des d’un punt de vista més global i genèric, sense tenir vinculació directa amb el cas del Pas de la Casa i responent a una pregunta en relació amb el fet que hi ha locals que estarien incomplint l’obligació d’haver de demanar el passi sanitari, Martínez Benazet ha explicat que “es fan inspeccions sistemàtiques” i s’han obert expedients sancionadors. Però “els resultats de les inspeccions evidencien que el compliment de les mesures és molt elevat”, que no vol dir que no hi hagi “algun cas on no compleix”.

Comentaris (2)

Trending