L’hospital de la Seu comença a oferir l’opció d’avortament farmacològic

El centre ha completat els tràmits necessaris per aplicar la decisió d’ara fa uns mesos per part del patronat, que va comportar la sortida de l’òrgan dels dos representants del bisbat d’Urgell

Façana del Sant Hospital de la Seu d'Urgell.
Façana del Sant Hospital de la Seu d'Urgell. ARXIU

L’hospital de la Seu d’Urgell ofereix des d’aquest dilluns el servei d’interrupció voluntària de l’embaràs per via farmacològica. D’aquesta forma, s’aplica l’acord assolit el passat mes de març pel patronat de la fundació que gestiona el centre, decisió que va comportar la sortida dels dos representants del bisbat d’Urgell. Amb la incorporació d’aquesta opció, s’evitarà que les dones que volen avortar amb aquesta fórmula hagin d’anar fora de la comarca.

D’aquesta forma, es culmina el procés engegat ara fa mesos. L’hospital estava a l’espera de rebre l’acreditació per part de la direcció general d’ordenació i regulació sanitària del departament de Salut de la Generalitat. Serà el tercer centre sanitari de l’Alt Pirineu i l’Aran que aplica el tractament, després del de Tremp i el de la Cerdanya.

A aquests dos centres, i segons les dades del govern català, ja són 29 dones les dones que l’han utilitzat des de la seva posada en marxa. En poc temps també ha d’oferir el servei l’Espitau val d’Aran.

Comentaris

Trending