Haver-se contagiat abans o després de Nadal marcarà si es rep ja la tercera dosi

Salut fa aquest tall per decidir a qui s’ofereix ja el vaccí perquè s’entén que la infecció va ser amb la variant Delta i, per tant, hi ha risc de tornar a patir la Covid-19, ara amb Òmicron

Persones fent cua al centre de vacunació.
Persones fent cua al centre de vacunació. G. P.

Salut té clar que haver passat el coronavirus, si és amb la variant Delta, protegeix ben poc davant la soca Òmicron. Per això, tal com va avançar dilluns el ministre, Joan Martínez Benazet, s’accelerarà al màxim la tercera dosi per a les persones que s’hagin contagiat amb aquesta versió de la malaltia. Des del Govern s’ha optat per fer un tall amb Nadal. Ses considera que, fins llavors, cap infecció era de la variant detectada inicialment a Sud-àfrica. I, per tant, a la gent que s’infectés llavors se’ls cridarà de seguida.

“Sabem que fins a Nadal no teníem Òmicron”, ha apuntat el ministre. De fet, es té identificat, gràcies a les anàlisis que es fan a les aigües residuals, en quin moment hi havia encara “un 0%”. Després, recorda, en una setmana “es va col·locar ja prop del 70%”. Per tant, “tenim un moment de tall”.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet.

Relacionat

Qui hagi passat la Covid podrà rebre la tercera dosi de la vacuna en tot just un mes

I a partir d’aquest punt es treballa. A qui es contagiés abans i tingués pendent la tercera dosi, s’entén que amb Delta, se’l cridarà de seguida per posar-li. Es considera clau perquè la immunitat davant Òmicron cau de seguida. I, així, creix a la mateixa velocitat el risc de reinfecció. Més amb l’actual situació sanitària.

Pel que fa a les persones que s’hagin contagiat ja a partir de Nadal i sobretot al gener, s’entén que ho han fet amb la nova variant. En el seu cas, encara no hi ha prou dades per determinar quan pot durar la protecció immunitària. Cal esperar encara més temps. Per això, de moment, es manté el marge de tres mesos per posar la tercera dosi, si és que encara no s’ha rebut.

Pel que fa al pla de vacunació, continua avançant a un ritme intens. Al llarg de dimarts, es van posar 1.385 vaccions. D’aquests, una gran majoria de terceres dosis. De fet, la població amb la pauta triple ja se situa en 29.418 persones.

Etiquetes

Comentaris

Trending