Govern suprimeix el confinament per als contactes sense símptomes de positius de Covid

Es modifica el protocol en les mesures temporals i es notifiquen 336 nous casos en una setmana

Comentaris

Entrada a Urgències de l'hospital.
Entrada a Urgències de l'hospital. Toni Solanelles

El ministre portaveu, Eric Jover ha anunciat aquest dimecres en la roda de premsa posterior a la sessió de Govern que els contactes sense símptomes de positius de coronavirus deixen d’estar sotmesos a vigilància passiva. L'Executiu ha modificat el protocol en les mesures temporals.

Eric Jover ha anunciat  que des d'aquest dimecres és vigent un "petit canvi" aprovat per Govern en relació amb les persones que han d'estar en vigilància passiva. Així, segons ha dit el ministre portaveu, les persones contagiades, però que no tinguin símptomes, podran "continuar amb la seva vida habitual". Per contra, si es tenen símptomes caldrà aïllar-se i fer-se un test d'antígens dirigint-se a les infraestructures sanitàries o bé a les farmàcies.

Si es dona positiu, el cas estarà confirmat, mentre que si es dona negatiu caldrà sotmetre's a una TMA que ho verifiqui i quedar en vigilància passiva durant un període de set dies. Es tracta, per tant, d'una flexibilització de mesures que representen, en paraules de Jover, "una passa més cap al retorn a la plena normalitat".

Pel que fa als casos, se n'han notificat 336 en la darrera setmana, des de dimecres passat. Hi ha hagut 346 altes els últims set dies, que eleven el total a 40.689, i el nombre de casos actius baixa a 507, una desena menys que en la darrera actualització. En relació a la població escolar, continua sense haver cap aula amb  vigilància. Finalment, quant al pla de vacunació, el Govern ha informat que ja s'han administrat 156.843 vacunes, de les quals 58.096 corresponen a primeres dosis, 57.427 a segones i 41.320 a terceres.

Etiquetes

Comentaris

Trending