El Govern recomana utilitzar l’aplicació andorrana per llegir els codis QR

El motiu és que a França es van canviar els criteris de validesa dels certificats de vacunació interns, i per tant el lector no reconeix si la segona dosis es va administrar fa set mesos o més

Un telèfon mòbil amb l'aplicació AndorraSalut, que demana el certificat digital.
Un telèfon mòbil amb l'aplicació AndorraSalut, que demana el certificat digital. Pilar Candel

El Govern recomana als establiments que utilitzin la solució informàtica www.validaqr.ad en la lectura de codis QR dels certificats Covid. Aquesta eina valida tots els que han estat emesos a Andorra, segons els criteris i les condicions actuals establertes per les autoritats sanitàries del país, així com els reconeguts per la Unió Europea.

El principal motiu d’aquesta recomanació és que, des del passat 15 de gener, França va canviar els criteris de validesa dels certificats de vacunació interns. Per això, el lector de QR francès no reconeix els passaports de dos vacunes, si la segona dosis es va administrar fa set mesos o més. D’aquesta manera, està ajustat a uns paràmetres de validesa diferents dels d’Andorra.

En aquest sentit, el Govern també vol recordar que aquelles persones que s’han recuperat de la malaltia, disposen d’un certificat Covid de recuperació amb una validesa de sis mesos. És acceptat als països de la Unió Europea i es pot obtenir en format digital a l’aplicació Andorra Salut, i en paper en tots els Centres d’Atenció Primària.

De la mateixa manera, també es recorda que es pot disposar d’un certificat Covid amb un test d’antígens de menys de 12 hores o una prova TMA o PCR de menys de 72 hores. Se’n pot disposar, un cop feta la prova, en format digital a l’app Andorra Salut, o en paper als CAP. En cas d’haver-se realitzat en un laboratori privat, aquest el facilitarà en format paper.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending