El Govern estableix excepcions a la quarantena obligatòria a qui vingui de l’estranger

No hi estaran obligats el personal diplomàtic, qui hagi marxat a fora per raons de força major o motius laborals inajornables o qui no hagi pernoctat cap nit lluny del Principat

Qui arribi de l'estranger, haurà de confinar-se al seu domicili.
Qui arribi de l'estranger, haurà de confinar-se al seu domicili.

El Govern ha modificat el decret que establia el confinament obligatori si s’arribava al país provinent de l’estranger. En aquest cas, s’han establert certes excepcions, com ara pel personal diplomàtic o aquells que ja estiguin a fora per diverses raons, com ara força major o motius laborals inajornables. També s’indica que aquesta mesura l’haurà de seguir aquells no residents de Portugal, França o Espanya que vinguin si es compleixen determinades circumstàncies.

El 27 de març ja es va establir que els nacionals o residents que retornessin després d’una estada a l’estranger haurien de confinar-se al seu domicili durant quinze dies. Ara, es manté aquesta obligació, tot i que s’indica que caldrà haver pernoctat almenys una nit fora del país.

Qui vingui de l'estranger haurà de quedar-se quinze dies confinat a casa.

Relacionat

Imposen una quarantena obligada de 15 dies qui torni a Andorra des de l’estranger

El nou decret també apunta que els no residents que visquin a Portugal, Espanya o França podran entrar al país sempre que sigui “per causes de força major, per raons sanitàries o humanitàries o per raons econòmiques inajornables” i es pugui acreditar això de forma documental. En aquest cas, però, també hauran de fer quarantena. En els dos casos, no caldrà fer confinament si l’estada no implica passar la nit al Principat.

El decret afegeix algunes excepcions, com ara el personal diplomàtic o nacionals o residents que hagin estat a l’estranger per “causes de força major, per raons sanitàries o humanitàries o per raons econòmiques o laborals inajornables”. També aquells que es desplacin a treballar en algun dels sectors d’activitat autoritzats a funcionar.

Això sí, qui hagi de fer la quarantena la podrà veure aixecada si “s’efectuen mesures de control sanitari adequades que estableixin que no hi ha risc de transmissió del SARS-CoV-2. Qui ja estigui fent-la però pugui acreditar alguna de les excepcions previstes en el decret podrà posar fi al confinament tot acreditant aquesta condició davant el ministeri.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending