Garantir la salut, i a poder, ser la comoditat dels pacients

(REPORTATGE AUDIOVISUAL) La Marimar va començar a rebre el tractament de diàlisi a l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida. El cansament que suposava la sessió de diàlisi se li havia d'afegir el trajecte entre Organyà i Lleida, que havia de fer tres cops a la setmana, representava un autèntic periple per a ella. Gràcies al conveni sanitari entre l'Alt Urgell i Andorra va poder escurçar el trajecte i rebre les sessions de diàlisi al centre hospitalari Nostra Senyora de Meritxell

Garantir la salut, i a poder, ser la comoditat dels pacients

La Marimar va començar a rebre el tractament de diàlisi a l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida. Es desplaçava del nucli alt urgellenc d'Organyà a Lleida tres cops per setmana. El cansament que suposava la sessió de diàlisi se li havia d'afegir el trajecte de 109 quilòmetres d'anada i 109 quilòmetres de tornada, el que representava un autèntic periple per a ella, tot i que era conscient que ho havia de fer per salut. La seva metgessa referent davant el malestar de la pacient va prioritzar la comoditat. Com? Reduir el temps del trajecte, per la qual cosa va demanar que la jove pogués fer diàlisi a l'hospital d'Andorra, un centre més pròxim al lloc on resideix. Per sort seva, va ser així, i durant tres anys aproximadament va poder compaginar les sessions de diàlisi al Principat amb la seva vida diària, entre les quals assistir a les classes a la Seu d'Urgell. La Marimar és una de les residents alt urgellenques que s'han pogut beneficiar dels serveis dels quals disposa el centre hospitalari andorrà gràcies al conveni sanitari entre l'Alt Urgell i Andorra firmat el 2014.

La col·laboració en matèria sanitària entre la comarca alt urgellenca i el Principat podria ser superior tal com assegura el vicealcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega. Entre les possibilitats que hi ha sobre la taula segons els representants alt urgellencs és que l'hospital Nostra Senyora de Meritxell sigui el centre de referència dels habitants de l'Alt Urgell.

Comentaris (3)

Trending